Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stužkovák - jak se obléct?

Od: franta3 odpovědí: 9 změna:
Ahojte, pristi tyden mam stuzkovaci vecirek, jsem v maturitnim rocniku, a chtel bych se zeptat, muzu si vzit teplaky? Normalni, slusny, stylovy co nosim normalne mezi lidi. Nebo co si popr. vzit na sebe? Diky.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

vezmi si oblek a kravatu. Váš třídní tě představí před celým sálem, tak bacha ať nevypadáš jak franta3.

hodnocení

1x

Zásadně společenský oblek (kalhoty, sako a kravatu/motýlka). Cokoli jiného je prohřešek proti etiketě.

liska*
hodnocení

0x

Když maturovala moje třída, tak jsem jim řekla, ať jsou nejhezčí, jak jen mohou. Kdy jindy se krásně a elegantně obléci a předvést, že už jsou v kategorii dospělých. Je to doba, kdy si kluci pořizují své první obleky / pokud nechodili do tanečních/. Ty obleky pak mají na zkoušky při dalším studiu a na veškeré slavnostní příležitosti. Stužkovák byl velkolepý a já některé ty lumpy ani nepoznávala, jak jim to seklo. Vím, že je to drahá záležitost, tak aspoň sako nebo tmavou elegantní košili. Tepláky ne!

franta3
hodnocení

Ja ale nemyslim maturak, ale stuzkovak:)

hodnocení

0x

V teplákách by tam přišel jen vidlák. Vzal byste si tepláky na něčí pohřeb či svatbu? Asi ne, že. A tohle je něco podobného, prostě společenská událost. Oblek, kravatu, naleštěné boty. Když jsme měli my, byli kluci opravdu za lvy salónu. Všichni. V teplákách tam budete sám a bude Vám nakonec trapně, ani si to neužijete. Pokud máte maminku, poraďte se s ní, jistě Vám řekne, jak se dobře obléci.

Představuji Vám "pouhé" absolventy základky. Když vycházeli z devítky. Už tehdy měli chlapci obleky. Nebyla to pěkná mláďata? /zveřejnění fota mám povoleno/

Proto tepláky ani náhodou. Jaga.

doplněno 12.10.17 13:13:

Hodně lidí tápe, jak se obléci. Na odpoledním představení muzikálu v HD Karlín jsem sledovala extrémy. Několik "velkých večerních" s brokátem, lurexem a hromadou šperků. Naopak jsem tam viděla i ošoupané rifle či plátěné kalhoty, vytahaná trička, okopané tenisky. Proto se třeba se zamyslet, aby člověk na nějaké kulturní akci nevypadal jako santusák.

Stužkovák - jak se obléct?

hodnocení

0x

Ja bych dal ty teplaky, do nich zakasat kostkovanou flanelovou kosili, na hlavu radiovku a k tomu poradne lakyrky. Urcite budes stredem pozornosti.

Samozrejmosti u te kosile je dlouhy rukav a limecek zaply az ke krku.

doplněno 12.10.17 13:22:

Pravdou ale je, ze oblek se musi umet nosit a casto v nem cesti pubertaci vypadaji spis k placi nez k smichu.

doplněno 12.10.17 13:23:

Viz foto od babyjagy*zed*

liska*

Axusi, určitě by se tazatel titulu puberťák bránil. Vždyť je o tři čtyři roky starší, jak mláďata na té fotce.

Ale ten popis outfitu je excelentní.*smich* A ještě bílé rukavičky, kdyby došlo na tanec.

hodnocení

0x

Mozna by stalo za to upresnit, co to ten vas stuzkovak vlastne je a jak probiha.

Z toho co znam, stuzkovani probiha jako soucast maturitniho plesu, ale je pravda, ze uz sem nekde zaslechl o stuzkovakach jako neformalnich setkanich, nebo neco takoveho. Asi kazdy pes jina ves.

Treba jde tedy o prachobycejnou hospodskou chlastacku.

Kazdopadne v teplakach vypada krome sportu kazdy jako trouba, ac si muze myslet, jak IN to zrovna je.

hodnocení

0x
Hlavni je o tom jak a kde to mate.
Bud to mate jen v nakem pajzlu jen vy jako trida a hlavni je se tam poradne ozrat , tak ano teplaky muzete.
Pokud to mate i s ucitelama tak se oblect pekneji a ne teplaky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]