Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Učení se poslechem?

Od: fandys33 odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

dnes jsem slyšel, že lidem dost pomáhá učení poslechem. Ptal jsem se na to pár kamarádů a od jednoho jsem se dozvěděl, že si vždycky látku nahraje na mobil a potom jen poslouchá ve sluchátkách, to co si nahrál a tím prý se to skvěle naučí. Zajímalo by mě, co je na tom pravdy. Má s tím někdo zkušenosti?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Takhle, jak se ptáš, se pravdy nedopídíš. Totiž někdo má paměť sluchovou, někdo zrakovou, někdo čichovou, někdo logickou, někdo kombinovanou. Ono to nějak přesně je, ale nemohu si vzpomenout a nechce se mi to hledat. ;) Já jsem věděla, že musím slyšet, napsat si to a pak přečíst nahlas. Pak mi to v hlavě zůstalo. A také se mi oplatilo, učit se nahlas. To, co jsem věděla, bylo potřeba zformulovat do slov.

hodnocení

0x

Záleží, jaký kdo má převažující typ paměti. Mně to pomáhá hodně, ale každý si to musí vyzkoušet sám.

doplněno 08.10.17 21:44:

Mně nejvíc vyhovuje se učit podle videa, abych viděla přednášejícího - jeho gesta apod. Proto se ráda učím podle videí na Youtube, přičemž si z nich dělám průběžné výpisky - je to vlastně to stejné, jako bys byl na nějaké školní hodině či přednášce. Ale samozřejmě to není jediný způsob, který používám.

fandys33
hodnocení

jak konkrétně se učíš? posloucháš to taky ve sluchátkách, nebo jak?

iz*
hodnocení

0x

Mně zase vyhovuje psaní. Každý má jiný styl, každému vyhovuje něco jiného. Vyzkoušej různé způsoby a vyber si ten, který bude vyhovovat tobě.

uceni
hodnocení

0x

Já mám zase fotografickou paměť. Zavřu oči a vidím napsaný text. Pokud je to v knize, vidím dělící se text i na další stránku atd. (Ještě, že naprázdno nelistuji jako v knize*smich*).

meandra*
hodnocení

0x

U mě rozhodně funguje lépe poslech. Co potřebuju umět, si namluvím a pak už jen poslouchám a nemusím civět do papírů. Ale možná to tak je proto, že na učení z knih si musím vyčlenit čas a pořád dokola si to číst, opakovat a nedělat nic jiného. Kdežto poslouchat můžu mnohem častěji. Při cestě do práce, z práce, na nákup, při žehlení, při vaření, vlastně skoro pořád. Prostě poslechu vlastně ve výsledku věnuji mnohem více času, než by tomu bylo u klasického učení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]