Nejste přihlášen/a.
Dobrý den včera jsme psali test z matematiky kde jsme měli za ukol sestrojit trojuhelník a udělat kružnici opsanou
Protože mám takovou divnou tuhu v kružítku to není moc vidět a tak jsem tu kružnici opsanou obtáhl aby to učitel poznal . Dneska když jsme písemky dostávali a učitel nám zapisoval známky mi řekl že kdybych to neobtáhl měl bych více bodů
Zachoval se učitel správně?
Častý problém rýsování - ta čára má být tužkou a téměř neznatelná - zesilování a tlačení na list je špatně.
Učitel měl pravdu.
Ahoj, tak zda se učitel zachoval správně, nedokážu posoudit, nejsem učitel. Jisté ale je, že pokud chceš přesně rýsovat, musíš tak činit tvrdou tuhou a nabroušenou tak, aby rýsování bylo co nejpřesnější.To není kreslení technických výkresů, kde je povoleno i gumovat (kreslí se měkkými tužkami) . Pokud to byl příklad z matiky-geometrie, měl jsi demonstrovat , jak se opsaná kružnice sestrojuje, a Ty jsi tam něco domaloval, pak to jistěže dobře není. V kružítku žádnou divnou tuhu určitě nemáš, máš tam určitě tu tvrdou, šlo určitě o to, jak jsi kružnici sestrojoval, učitel by to poznal i bez toho tvého omalování. Máš ponaučení pro příště, rýsování není technické kreslení, kde se tloušťky čar rozlišují a kótuje se.
Myslím si, že učitel pravdu má.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.