Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je správná odpověď.Děkuji

Od: petrm odpovědí: 9 změna:

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Řešení je opravdu špatně přesně tak, jak to poznačil/a opravující. Trojúhelníků je ve skutečnosti méně, v druhém zadání je naoak obdélníků více.

Trojúhelníků je 18, obdélníků 13.

Trojúhelníků jsem napočítal 16 a dva další pořád nemůžu najít. Prosím o nakopnutí *smich*

doplněno 03.10.17 16:05:

tak dobrý, už to přišlo *smich*

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jde o přesunutý dotaz do rubriky o humoru, tak to bylo vyhodnoceno sys jako vtip a nikoliv úkol. Řešení (řekl bych, že správné) tazatel uvádí. Pokud jde o obdélníky v případě za a) i za b), tak si nejsem jistý, ale trojúhelníků v případě za a) jsem napočítal také 18. Čtverce jsou OK. Zdravím!

doplněno 03.10.17 16:04:

ivzez - u tohoto "putovního" (přesouvaného dotazu) vidím v případě a) nejdříve 12 trojúhelníků - to jsou rohy tří čtverců, na které lze celý obrazec rozložit. Další 4 trojúhelníky vzniknou na spojení čtverců, resp.

spojením jejich rohů (vždy dva nahoře a dva dole) = zatím 16. A poslední dva trojúhelníky jsou velké (jeden nahoře a jeden dole) - začínám od dolní špičky levého (koso)čtverce a pokračuji až k hornímu okraji celého obrazce, kde pokračuji zase dolů až k dolní špičce třetího (koso)čtverce (a opačně od horní hrany obrazce) = celkem 18 trojúhelníků. Případ a) a b) nesčítám.

ladinpraha*
hodnocení

1x
11
doplněno 03.10.17 09:11:

Oprava: 13

doplněno 03.10.17 18:13:

Ildika - *palec2*

iz*
hodnocení

0x

Zkontrolujeme ti odpověď na otázku, ale úkol za tebe neuděláme.

doplněno 03.10.17 15:40:

@Ben, @Jenyk → jak jste přišli na 18 trojúhelníků (vidím jich tam méně)?

@Jenyk → Podle mne se zadání a) a b) nemají sčítat. V zadání b) vidím obdélníků méně, než uvádíte Vy i než uvedl tazatel.

Já jsem napočítala toto:

Jaká je správná odpověď.Děkuji #2
Jaká je správná odpověď.Děkuji #3
vilik*
Trojúhelníků je v zadání a) skutečně 18. Ještě 2 největší zrcadlové s jedním vrcholem přesně uprostřed prostředního čtverce a dvěma vrcholy krajních kosočtverců.
doplněno 03.10.17 16:12: Zato v zadání b) vidím asi 22 obdélníků.

ja*
hodnocení

0x

U cvičení b) má být asi 11 obdélníků, u a) ty trojúhelníky bych řekla stejně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]