Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
blíží se čas, kdy budu muset poslat přihlášky na školy, které si zvolím teď po devítce. Jelikož nevím úplně na 100%, co bych chtěla v budoucnu dělat, tak jsem přemýšlela o čtyřletém studiu na gymnáziu. V našem kraji jich máme docela dost, jenomže například z 201 přihlášených berou jen 60. Z přijímaček mám strach, ale už od září se se spolužákama pečlivě připravujeme . Doteď jsem měla na vysvědčení samé jedničky, teď mě trochu zlobí matematika, ze které bych teď v čtvrtletí asi měla dostat dvojku. Bojím se, že dostanu dvojku i na pololetí a že to nějakým způsobem ohrozí mou šanci se dostat na vysněnou školu. Žádný předmět mi nedělá problémy, jsem dobrá v jazycích, chemie i matika mi poměrně jde (jenom jsem vždycky pohnojila testy zbytečnýma maličkostma). Myslíte, že bych si měla podat přihlášky obě na nějaký gympl? Protože co když mě nebude střední bavit?
0x
Spíš je potřeba udržet co nejlepší známky, dvojka v pololetí může sebrat klidně třetinu bodů za prospěch. Tady bych zkusil trochu přidat, ale jedna dvojka v té konkurenci taky nebude žádná tragédie.
K zamyšlení podotýkám, že gympl je bez VŠ škola úplně k ničemu. A podle mého názoru není vždy pravda, že připraví na další studium nejlépe. Je řada oborů, které dokážou připravit i lépe.
0x
S takovýma krásnýma známkama se určitě dostaneš, kam budeš chtít, a i nějaká dvojka z matiky tě neohrozí. To, že se v 1.kole přihlásí 200 lidí a berou jen 60, to přece nic neznamená, protože stejně třeba půlka nakonec nenastoupí, protože se píšou vždy 2 školy. Pokud nejsi vyhraněná zkus ten gympl. Nestresuj se a klidně vyraž i ven, 15 se ti už nikdy nevrátí. Určitě se dostaneš, budou se tam hlásit i třeba i s trojkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.