Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
blíží se čas, kdy budu muset poslat přihlášky na školy, které si zvolím teď po devítce. Jelikož nevím úplně na 100%, co bych chtěla v budoucnu dělat, tak jsem přemýšlela o čtyřletém studiu na gymnáziu. V našem kraji jich máme docela dost, jenomže například z 201 přihlášených berou jen 60. Z přijímaček mám strach, ale už od září se se spolužákama pečlivě připravujeme . Doteď jsem měla na vysvědčení samé jedničky, teď mě trochu zlobí matematika, ze které bych teď v čtvrtletí asi měla dostat dvojku. Bojím se, že dostanu dvojku i na pololetí a že to nějakým způsobem ohrozí mou šanci se dostat na vysněnou školu. Žádný předmět mi nedělá problémy, jsem dobrá v jazycích, chemie i matika mi poměrně jde (jenom jsem vždycky pohnojila testy zbytečnýma maličkostma). Myslíte, že bych si měla podat přihlášky obě na nějaký gympl? Protože co když mě nebude střední bavit?
S takovýma krásnýma známkama se určitě dostaneš, kam budeš chtít, a i nějaká dvojka z matiky tě neohrozí. To, že se v 1.kole přihlásí 200 lidí a berou jen 60, to přece nic neznamená, protože stejně třeba půlka nakonec nenastoupí, protože se píšou vždy 2 školy. Pokud nejsi vyhraněná zkus ten gympl. Nestresuj se a klidně vyraž i ven, 15 se ti už nikdy nevrátí. Určitě se dostaneš, budou se tam hlásit i třeba i s trojkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.