Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Měření hustoty kapalin (omáček)

Od: tomask® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, je tu někdo kdo se vyzná v měření hustoty tekutin, případně by dokázal doporučit, kam se obrátit.

Potřeboval bych změřit hustotu omáčky. Opakovaně, takže doporučit koupi nějakého přístroje.

Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

3x

Není třeba ani hustoměr, pokud máš k dispozici odměrnou nádobu a digitální kuchyňskou váhu. Odměřím nějaký objem a zvážím.

hodnocení

Zkusím, díky.

fero*
hodnocení

2x

Dobrý den,možná by to chtělo zajít do prodejny Laboratorní přístroje a zakoupit si hustoměr na měření hustých kapalin

asi nebudou mít na omáčky,ale třeba na oleje,nebo melasu a pod.Tento hustoměr si můžete sám nacejchovat na Vámi

vyráběné omáčky.

Druhou možností je jak uvádí k e p l e r.

S pozdravem fero

hodnocení

0x

Používá se k tomu hustoměr. Omáčka se nalije do vysokého válce, do něj vloží hustoměr a z hladiny se odečte hodnota.

Měření hustoty kapalin (omáček)
hodnocení

Hustoměr samozřejmě znám, ale pro moje účely je trochu nepoužitelný. Všechno co jsem hledal, tak je pro tekutiny. A omáčka jako taková je hodně hustá, a nedosahuje mi stupice.

hodnocení

0x

Otázka je, co vlastně myslíte tou "hustotou". Jestli myslíte hustotu fyzikálně, jako hmotnost / objem, nebo jestli myslíte "hustotu" jako viskozitu.

hodnocení

Přiznám se že nevím.

Mám spracovaný výrobní postup a přesné suroviny. I přes to mám při výrobě problémy, ale jen někdy. Proto bych chtěl změřit hustotu omáčky, abych porovnal, jestli někde nenastala lidká chyba a fiální výrobek se s každou šarží liší, nebo jestli je nějaká změna na balicích strojích.

Nedostatek může být i v měnící se kvalitě některé z výchozích surovin.

Nevíme jaká je to omáčka, ale pokud se zahustuje moukou, tak to je velmi proměnlivá kvalita. Různý obsah lepku, vlhkost atd.
hodnocení

Kvalita surovin je stejná u několika desítek po sobě jdoucích šarží. V těch to určitě není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]