Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vektory - z bodů urči úhel

Od: hyhynka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, byl by někdo ochotný a poradil mi s tímto příkladem? Nevychází mě úhel beta, který má mít stejnou velikost jako úhel alfa... Nevím co dělám špatně.

Děkuji

Vektory - z bodů urči úhel

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak první chyba je možná formální" mícháte dohromady ůhel a jeho kosínus. Nemůžete dost dobře psát cos α = číslo = úhel- Sprívně musíte zapsat cos α = číslo (u vás jedna lomeno odmocnina z deseti, α = úhel (ve stupních, například; váš výsledekjsem nekontroloval.

No a druhý problém? Proč myslíte, že vám ty úhly vycházejí různé? cosiny jsou stejné až na znaménko, cožsouvisí s tím, že u vrcholu A musíte stranu c mít orientovanou opačně (od A do B) neř u vrcholu B (od B do A). Takhle jste vlastně spočítal dopl%nkový úhel k tomu hledanému.

Chyba je někde ve výpočtu úhlů c kosínů. protože jejich součet musí být 180 stupňů, ale rovnost kosínů (až na znaménko) potvrzuje, že základní výpočet máte dobře.

doplněno 30.09.17 19:22:

AQ vlastně možná ani tam není chyba, jen jsem vaše výsledky čpatně přečetl.

hyhynka*
hodnocení

Dobrý den,

jestli jsem to dobře pochopil, tak to má být takto. Že?

Můžu tedy říci, že když budu mít zadané libovolné 3 body, budu tento obrázek vypadat vždy stejně?

Děkuji

Vektory - z bodů urči úhel #2

Pro úhel beta ano. Pro úhel alfa tak, jak jste ho měla předtím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]