Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vektory - z bodů urči úhel

Od: hyhynka® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, byl by někdo ochotný a poradil mi s tímto příkladem? Nevychází mě úhel beta, který má mít stejnou velikost jako úhel alfa... Nevím co dělám špatně.

Děkuji

Vektory - z bodů urči úhel

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak první chyba je možná formální" mícháte dohromady ůhel a jeho kosínus. Nemůžete dost dobře psát cos α = číslo = úhel- Sprívně musíte zapsat cos α = číslo (u vás jedna lomeno odmocnina z deseti, α = úhel (ve stupních, například; váš výsledekjsem nekontroloval.

No a druhý problém? Proč myslíte, že vám ty úhly vycházejí různé? cosiny jsou stejné až na znaménko, cožsouvisí s tím, že u vrcholu A musíte stranu c mít orientovanou opačně (od A do B) neř u vrcholu B (od B do A). Takhle jste vlastně spočítal dopl%nkový úhel k tomu hledanému.

Chyba je někde ve výpočtu úhlů c kosínů. protože jejich součet musí být 180 stupňů, ale rovnost kosínů (až na znaménko) potvrzuje, že základní výpočet máte dobře.

doplněno 30.09.17 19:22:

AQ vlastně možná ani tam není chyba, jen jsem vaše výsledky čpatně přečetl.

hodnocení

Dobrý den,

jestli jsem to dobře pochopil, tak to má být takto. Že?

Můžu tedy říci, že když budu mít zadané libovolné 3 body, budu tento obrázek vypadat vždy stejně?

Děkuji

Vektory - z bodů urči úhel #2

Pro úhel beta ano. Pro úhel alfa tak, jak jste ho měla předtím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]