Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Samostudium němčiny

Od: myles999* odpovědí: 4 změna:

Máte někdo zkušenost se samostudiem němčiny? Nebo orientujete se ve výukových materiálech? Nejsem začátečník, co se chce naučit jazyk. Německy jsem se učila na ZŠ i na gymplu, prošla jsem i pokročilou gramatiku, mám z NJ maturitu, nicméně jsem nikdy neměla příležitost mluvit, němčina se mi ani moc nelíbila a tak jsem jí ani nevěnovala pozornost. Umím dobře anglicky a lámaně rusky, jenže v dnešní době to přestává stačit. Uvažuji o změně místa a v našem regionu je němčina hodně žádaná. Myslím, že mám docela "hlavu na jazyky", znám princip fungování toho jazyka, tedy nepotřebuji učitele k tomu, aby mi vysvětloval. Spíš si potřebuji gramatiku znovu projít, osvěžit, potrénovat a začít si do hlavy sypat slovíčka (to musím sama, toje jasné). Výhledově bych uvažovala o soukromém lektorovi, ale zatím bych to chtěla sama projet, osvěžit základy... Poradí někdo něco na doma? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

26.09.17 13:31
hodnocení

0x

Youtube

iz*
hodnocení

0x

Mohla byste totéž (případně něco jiného v podobném rozsahu) napsat německy pro představu o dosažené úrovni?

drina
hodnocení

0x
Záleží na jaké jste úrovni na YouTube různé filmy s titulkami,také je tam němčina přímo pro samouk... také doporučuji aplikaci Duolingo, kde vás rozřadí podle ,,testu" jak na tom s nj jste a dá Vám úroveň od které budete studovat na již výše zmiňované aplikaci :).. Nebo pak pro začátečníky ABC lernen Deutsch. Jinak zkuste se podívat na internet treba i na učebnici podle recenzí a ve vašem okolí na lektora :)

hodnocení

0x

Samostudium je spíš na to, abyste si něco v klidu přečetla a porozuměla tomu, nebo tak, myslím. To je ještě v pohodě. Horší by asi bylo poslat Vás mezi lidi, že? Ale tam zas jde Hochdeutsch stranou, porotože je potřeba se domluvit, tam nestojí úča a nevytýká chyby, tam jde o to, že ti dva se prostě nějakým spůsobem domluvit musí, jinak nedojde, k tomu, k čemu bylo to jednání určeno. Z mé zkušenosti jsem v práci byl poslán do Rakouska za kolegy (které jsem nikdy neviděl), něco se tam přiučit a zopakovat si pracovně, a něco pak dovézt, vedoucí mi to tam s jistými lidmi domluvil, věděli o mě a hlásil jsem se u nich. Já teda jsem neuspěl u velké státnice u písemných, ale to bylo před dvaceti lety, od té doby jsem německy nepromluvil, takže i kdybych státnicu měl, bylo by to stejné. Bylo to náročné, kolega se snažil, jak uměl, mluvit pomalu, srozumitelně a co nejvíce spisovně (němčina v Rakousku, to je také věc), a šlo to, byl jsem tam dva dny, a na ubytovně jsem zalehl vždy hned, jak mě ve 21h po večeři dovezli, být tam ještě týden, tak už pak možná až na výjimky v pohodě (slovíčka odborná se člověk naučí hned, ale ta obecná někdy se pomaleji vybavují), ale všichni jsme lidé. V psaném je to jiné, tam má na to člověk čas. Jiná věc je zas, za jakým způsobem budete tu němčinu potřebovat, co si z ní ještě pamatujete, viz má zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]