Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s goniometrickými funkcemi. Dostali jsme úlohu ,,Z vhodných trojúhelníků odvoďte hodnoty všech goniometrických funkcí pro čísla pí/6, pí/4, pí/3. Výsledky zpracujte do tabulky".
Toto je tedy zadání. Teď co jsem vypočítal. Vypočital jsem si z těchto čísel úhel, což je 30°, 45° a 60°. Do tabulky jsem si vypočítal sin, cos, tan, a cotan. Ale moje otázka zní, co má znamenat otázka ,,Z vhodných trojúhelníků odvoďte hodnoty všech goniometrických funkcí".
Pokud někdo poradí, tak velmi děkuji
To jste bůbec nepochopil. co se po vás chce. Tak především jste nevypočítal úhel, ten je zadán a vu jste ho jen vyjádřil v jkiných jednotkéch. převedl jste radiány na stupně. A taky silně pochybuji, že jste pak ty goniometrické funkce skutečně vypoočítal. Spíč jste je našel v tabulkách nebo jste výpočet zadal na kalkulačce.
Správný postup uvádí výše xx. k tomu nemám co doplnit, snad krom toho, že systém mi nedovolí ohodnotit tu odpověď jako dobrou. Snad tomo budete rozumět, tak leda by vám v tom nebylo něco jasné, ozvěte se znovu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.