Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Etické problémy

Od: panici odpovědí: 15 změna:

Které etické problémy jsou v ČR nebo i ve světě nejzávažnější? (příklad - otázka ohledně terstu smrti) Jaké další problémy jsou podle Vás nejdůležitější řešit? Předem díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, např. šíření nenávistné či lživé propagandy, konspiračních teorií nebo hoaxů s cílem ovlivnit myšlení a konání značného počtu lidí za účelem zisku nějakých výhod nebo změny společenských poměrů či získání vlivu a moci. Zdravím!

doplněno 20.09.17 22:36:

Nemáte zač.

doplněno 24.09.17 09:08:

ra252 - asi jste nečetl dotaz v rubrice Škola. Nevím, proč bych zde měl psát něco o ČT. Zanechte dojmů.

panici
20.09.17 22:31
hodnocení

Díky :)

culdabulda1*

ben

- dobře řečeno - a hlavně se to dá aplikovat na všechny strany ...

Píšete o ČT?

doplněno 24.09.17 09:11:

Neb tato je jejich šiřitelem největším ..

rizzlah*
hodnocení

2x

Důchodce před supermarketama a scammery, hlavně zaměstnavatele

Odpověděti jak si nerozumím

Taky budeš jednou starej a možná budeš ještě víc muset váhat, zda si koupit něco k jídlu ve slevě nebo zaplatit drahé léky.

iz*
hodnocení

2x

Já vnímám jako jeden z největších etických problémů nečestné a nekorektní jednání jednotlivců → od toho se totiž odvíjí řada dalších problémů.

Jako příklad bych uvedla zdejší rubriku Škola a otázky na domácí úkoly. Spousta tazatelů se nad zadáním ani nezamyslí a snaží se k nějakému výsledku dostat bez práce.

Nemám nic proti tomu někomu pomoci → naopak, právě proto sem chodím. Ale v případě školy bych od tazatelů uvítala nějakou invenci a snahu...

panici
hodnocení

Tak tuto odpověď označím za dobrou. :) Máte pravdu lidi jednají nečestně a nekoretně. Akorát bych Vás jen opravil, ne každé jednání, které by se zdálo nečestné, tak je. Napadlo mě pár příkladů, ale potřeboval jsem se ještě něčím inspirovat. Nejsem člověk, který dělá úkoly tím stylem, že to šupne na poraďte. Dávám to sem, když potřebuju opravdu pomoc. Nicméně díky za příspěvek. Přeji pěkný zbytek večera.

iz*

A mám pravdu i v tom, že se od jednání jednotlivců odvíjí i řada dalších problémů. Dokud lidé nebudou nepoctivost vnímat jako problém, nepodaří se etické problémy řešit.

Škoda, že jste nepřidal nějaké zamyšlení, byla bych si mohla ten přiklad odpustit.

liska*
hodnocení

1x

Třeba korupce.

hodnocení

0x

Třeba etika ve zdravotnictví. Téma např. ohledně eutanázie, interupce a jiných medicínských zákroků.

hodnocení

0x

Já si myslím, že nejzávažnější problém je, když rodiče nevychovávají své děti, nezodpovídají za jejich výchovu, za jejich chování. Nemají za ně vůbec žádnou zodpovědnost. Ti, když jsou mladí, jsou nepostižitelní, když jsou dospělí, jsou jakoby "pokroucení", bez zásad, bez úcty, jen jakéhokoliv žebříčku hodnot. *alene* Asi se vyjadřuji jako hotentot, ale cítím, že největší problémy začínají a jsou v rodině.

*hi* Mě, když táta řezal, řval: "Já se nenechám skrz tebe zavřít." Asi by ho nezavřeli, ale vpodstatě měl pravdu. *mir*

Pro Evropu byl největší etický problém poslední doby, jak se postavit přistěhovatelské vlně. Jestli sem pustit každého lempla jen pro to že doma žije na hranici podmínek k přežití a chce se mít lip, nebo udělat z Evropy pevnost blahobytu a tvářit se že bída o 300km směrem na jih neexistuje. Situace neměla etické řešení. Výsledek je známý .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]