Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Amonnoledkové třaskaviny

Od: zajixxx* odpovědí: 3 změna:

Cauky, kdysi jsem někde na natě viděl špíše četl něco že exsistují třaskaviny na bázy NH4NO3 Děkuji za každé info...

doplněno 11.04.10 21:30:

PROSím :D

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

8976*
hodnocení

0x

jo a ještě napiš ty 3 kouzelná slova a máme vyšetřování - najdi si to sám...

hodnocení

0x

Ano, ale jedná se spíše o trhaviny. K nim potřebuješ ještě i další chemikálie, které jsou pro tebe nedostupné. Navíc, k odpálení musíš použít rozbušku, kterou též nemáš.

Zkus mze začátku bádat na něčem jednodušším.

jabraka*
hodnocení

0x

Ano,to jsem už tady říkal,že ledek amonný při reakci se sírou a dřevěným uhlím,vytváří skoro dvojnásobek plynů,protože se vytváří kromě CO2 a H2O ještě NO2,NH3 .Trhavina hoří pomaleji ale v uzavřeném prostoru vyvine větší tlak.

Z historických pramenů jsem vyčetl,že surovinu vyráběli i z hnoje.Při fermentaci vznikaly dusíkaté oxidy a čpavek,

na hromadách se slamnatý substrát skrápěl vodou a v roztoku odtékal roztok sanytru,jiným slovem ledku.Tento název pak později převzal jiný ledek,draselný,který se začal používat a byl mnohem levnější a lépe zápalný.

JABRAKA

doplněno 12.04.10 14:12:

Pro výrobu výbušnin se svého času začal používat i ledek Chilský což je dusičnan sodný.

JABR

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]