Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám za úkol vypracovat literární seminární práci a téma si můžu vybrat libovolné. Mohli byste mi dát prosím tipy na nějaká dobrá témata? Chtěl bych něco jednoduchého, abych to zvládl. Předem díky.
Tím je myšlena seminární práce z literatury? Záleží, jaký stupeň vzdělávání navštěvujete. Předpokládám správně, že střední školu/ gymnázium?
Oblíbená (a nepříliš náročná) je např. charakteristika hlavních postav, charakteristika vybraných motivů toho kterého díla apod. Můžete ale provést i srovnání - např. tématika rodiny/ přírody/ venkova/ města... u Raise a Němcové nebo jiných spisovatelů (od každého spisovatele ideálně vzít jedno dílo). Možností je hodně.
Ahoj, seminární práce bývá delší, proto bych si vybral něco, co mě zajímá v oblasti literatury, jestli čteš třeba rád fantasy, napiš seminárku o Pánu prstenů nebo typické postavy objevující se ve fantasy literatuře. Baví-li tě klasika, zaměř se na své oblíbené období nebo autora, rozeber dílo, autorův život, historický kontext,...
A čeho přesně se má ta práce týkat?Jestli komparace(srovnání) děl,nebo nějakého konkrétního díla?Vyberte si to,co Vás baví,co si rád přečtete,ale prosím Vás,ne Harryho Pottera. Mně se dobře psala práce o rukopisu královedvorském a zelenohorském,dokonce jsem využila i kontaktu na českou společnost rukopisnou. K tomuto tématu je hodně knih a je zajímavé sledovat,jak probíhal vývoj této literární kauzy v čase a také jaké byly na tuto problematiku protichůdné názory z různých stran. Pokud nejste zrovna čtenář,tak si můžete vybrat i něco,co bylo zfilmováno-např. Kytici,Babičku, F.L. Věka atp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.