Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Téma do literární seminární práce

Od: seminarista odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám za úkol vypracovat literární seminární práci a téma si můžu vybrat libovolné. Mohli byste mi dát prosím tipy na nějaká dobrá témata? Chtěl bych něco jednoduchého, abych to zvládl. Předem díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

2x

Třeba stará, již nepoužívaná slova - samozřejmě v příkladech a ukázkách.

hodnocení

2x

Tím je myšlena seminární práce z literatury? Záleží, jaký stupeň vzdělávání navštěvujete. Předpokládám správně, že střední školu/ gymnázium?

doplněno 16.09.17 22:27:

Oblíbená (a nepříliš náročná) je např. charakteristika hlavních postav, charakteristika vybraných motivů toho kterého díla apod. Můžete ale provést i srovnání - např. tématika rodiny/ přírody/ venkova/ města... u Raise a Němcové nebo jiných spisovatelů (od každého spisovatele ideálně vzít jedno dílo). Možností je hodně.

seminarista
hodnocení

Ano, navštěvuji gymnázium.

charlie7
hodnocení

0x

Ahoj, seminární práce bývá delší, proto bych si vybral něco, co mě zajímá v oblasti literatury, jestli čteš třeba rád fantasy, napiš seminárku o Pánu prstenů nebo typické postavy objevující se ve fantasy literatuře. Baví-li tě klasika, zaměř se na své oblíbené období nebo autora, rozeber dílo, autorův život, historický kontext,...

hodnocení

0x

A čeho přesně se má ta práce týkat?Jestli komparace(srovnání) děl,nebo nějakého konkrétního díla?Vyberte si to,co Vás baví,co si rád přečtete,ale prosím Vás,ne Harryho Pottera. Mně se dobře psala práce o rukopisu královedvorském a zelenohorském,dokonce jsem využila i kontaktu na českou společnost rukopisnou. K tomuto tématu je hodně knih a je zajímavé sledovat,jak probíhal vývoj této literární kauzy v čase a také jaké byly na tuto problematiku protichůdné názory z různých stran. Pokud nejste zrovna čtenář,tak si můžete vybrat i něco,co bylo zfilmováno-např. Kytici,Babičku, F.L. Věka atp.

liska*
hodnocení

0x

Třeba porovnejte překlady dvou překladatelů jednoho a téhož díla / Puškin Oněgin/. Nebo si vyberte něco regionálního, jak se odráží určitá událost v literatuře. Nebo představit nějakou literární osobnost nebo nějakou knihu. Tady bych šla do knihovny. Knihovnice by mohla poradit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]