Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skotové kmen

Od: ondrac odpovědí: 6 změna:

Ahoj dostal jsem referát na téma kmen skotové

Ale boužel jsem k nim nic moc nenašel v referátu má být obrázek atd

a má býti vypracovaný na PC

jediný co jsem k tomu našel je pár věcí na wikipedii jinak nic

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoststary*
hodnocení

0x

V dnešním školství se těžko orientuje. Je to referát v předmětu Počítače, kde máte napsat nějaký text z vyhledaných zdrojů na internetu abyste předvedli, že umíte hledat na zadané téma a ještě s vloženým obrázkem, aby bylo vidět, že umíte vkládat do textu obrázky, nebo je to referát z dějepisu, kde se učí o Skotsku?

Pokud je to z dějin, zkuste do vyhledávače zadat trošičku jiný tvar slov pro vyhledávání, například Skotové, kmeny. Pak najdete na Wikipedii (klikněte na podtřžením označené slovo) například odstavec, cituji

"Skotové vznikli smíšením Piktů a keltských kmenů Skottů a Gaelů, které přišly v 5. a 6. století z Irska. Od 7. století se na etnogenezi Skotů podílely i germánské kmeny Anglů a Sasů. Skotská národnost vznikala od 11. století společně se vznikem skotského státu."... atd.

ondrac
hodnocení

Ale toto jsou normální skotové já potřebuji ten kmen keltských skottů

hodnocení

0x

Jsem si jistá, že v zadání musí být nějaká chyba. V jiné otázce z fyziky zmiňuješ, že opakujete učivo 6. třídy. Proto nechápu, proč zrovna keltští Skotové, když v učebních osnovách pro základní i střední školy není dost prostoru na pořádnou výuku českých dějin.

Kdybys byl mým synem, tak bychom udělali slušný referát na téma Skotové a dějiny Skotska.

skotsko.name/...

cs.wikipedia.org/...

Není vyloučeno, že bychom lehce začali požadovanými Kelty:

cs.wikipedia.org/...

Určitě bychom v referátu zmínili osobnost Williama Wallaceho. Už proto, že je hlavním hrdinou známého filmu Statečné srdce.

cs.wikipedia.org/...

Z fotografiií připojených k filmu Statečné srdce bychom vybrali nějakou bojovou scénu - požadovaný obrázek.

csfd.cz/...

A chraň Pámbů učitele, kdyby to v 7. třídě nebylo na pochvalu! *cert*

ondrac
hodnocení

Ve fyzice opakujeme účivo ze 6 třídy ale v Zeměpise ne . Jsem se překlikl proto je tam napsané Dějepis

Začínám si myslet, že se z dějepisu přes zeměpis dostaneme až k přírodopisu. :)

Skotský náhorní skot

To jsou ta průřezová témata v dnešním základním vzdělávání. :) Já jenom lituju, že za nás se to ještě neuplatňovalo; vždycky jsem po něčem takovém toužila - a ejhle, oni to potom zavedli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]