Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pomůžete mi prosím s určením znaku? Vlevo nahoře je věž, vpravo nahoře nevím co to je, vlevo dole nevím, vpravo dole to vypadá jako nějaký pes v podobné poloze jako náš lev. Tento znak na předmětu je velmi malý, lepší fotka mi bohužel nešla udělat.
Trochu jsem si s tím pohrál a udělal lepší fotku. Co to může být za znak? Nebo mě alespoň prosím naveďte na web, kde se dá porovnávat, třeba nějaký archív znaků.
Děkuji
@kartaginec ...já ho tam vidím - na perořízku velkém na tom co má střenku nahoru na té střence je stejný znak jako zde tazatel uvedl
Ano skutečně je to stejný znak, dobrá práce, to jsem nenašel A i ten výrobce z toho webu vlastně kategoricky odpovídá, protože ten znalec mi na můj email odpověděl, že jde o smyšlený erb, že prý nic podobného neexistuje, že je to jen nějaký dekorační motiv a ještě k tomu mizerný.
Celkem škoda, doufal jsem v trochu zajímavější původ, třeba nějaký upomínkový předmět z nějakého zámku, nebo tak něco.
Ale určitě děkuji všem za pomoc a mějte se hezky
Dobrý den, pokud by šlo pouze o navedení, tak jsem zatím (neúspěšně) hledal pod pojmem "heraldika", "štít", "znak", "erb" (doplněno o slova jako šlechtický, rytířský, městský, hradní, krajský, státní). Jenže, těžko odhadnout (a přesněji najít) oč se jedná, když o tom předmětu nic nevím - např. původ, materiál, jeho stáří (starožitnost nebo suvenýr) a zda pochází z našich končin nebo je zahraniční. Zdravím!
Trápil jsem strejdu Googla jak česky, tak německy a výsledek 0, velká a absolutní. Městský erb to pravděpodobně nebude. Spíš rodový nebo osobní, ale nejsem odborník na heraldiku. Odkud předmět se znakem pochází? Co to vlastně je? Odznak, knoflík...?
Taky bychom si měli ujasnit, co je na znaku vyobrazeno.¨Já vidím věž, v dalším poli zkřížené řetězy, dva kříže nebo hvězdu z řetězů, ve třetím neidentifikovatelné pruhy a ve čtvrtém zvíře, s ohledem na pozici těla a tvar ocasu bych to tipnul na lva (jednoocasého). Má někdo jiné návrhy?
Já jsem tazateli psala do vnitřní pošty, protože moje bádání končilo zde zapovězenou radou "tam se ptej". Doporučila jsem Českou heraldickou společnost a vysokoškolské katedry historie, případně archivnictví. Někoho, kdo se na VŠ zabývá pomocnými vědami historickými.
Pruhy by mohly být ve skutečnosti polcení. Polcení se v reliéfu naznačí obtížně. Jen plasticky. Ve zvířeti vidím opici. Ale její postoj připomíná lva ve skoku, což se mi zdá na opici hodně opovážlivé.
Také jsem doporučila hledat na cizojazyčných heraldických stránkách slovo věž.
Je to zřejmě drobné a čím dál víc se domnívám, že materiál je nějaký moderní. Proto to tipuji na suvenýr od jižních moří. Pak by mě nepřekvapilo, kdyby ta hvězda byla slunce(?).
Zkoušel jsem vyhledat googlem přímo obrázek. Výsledek celkem neuspokojivý, nicmíně pro ůplnost uvedu, že jako nejbližší k tomu nalezl google "metal"- Jaksi si s tím nevím rady, ale nechci to zatajit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.