Nejste přihlášen/a.
Jak to vypadá u maturit z angličtiny, z čeho se maturita skládá?
My měli vypsaná témata jako např. rodina, zájmy, město ve kterém žiju, London, NY, Washington, Introduce yourself a podobně. 1 si vytáhneš, jdeš na potítko, připravíš se a pak jim tam povídáš. Alespoň takhle to bylo u nás. Já měla London-NY-Washington, dostala jsem obrázky s památkami a povídala. Jak ale píše kolegyně nade mnou, je lepší se zeptat učitele, co u zkoušky požaduje a jak to bude probíhat.
My byli ve třídě rozděleni na NJ a AJ. Maturity z jazyka probíhaly stejně. Já maturovala z NJ. Dostali jsme 25 témat /otázek/, které jsme se měli naučit. Při maturitě jsem tahala z pytlíčku číslo otázky, které patřilo vždy určitému tématu. No a pak asi 15 minut vyprávíte. Někdy dá zkoušející profesor doplňující otázku. Po daném čase to profesor ukončí a na konci maturitního dne, vás zavolají před zkoušející komisi a sdělí výsledky maturity. Když se budete učit, není se čeho obávat. Hodně štěstí, PT /stařenka/
Mám už teda dost let po maturitě, ale - taky hlavně nechápu Vaši otázku: na většině škol se "jedou " matur. témata od září, je v zájmu učitele své žáky na to připravit co nejlépe.
Osobně čekejte NAPŔÍKLAD (dle typu školy, dohody učitelů):
vytáhnete si téma (viz výše, ta seznam témat znáte stoprocentně od vyučujícího), k němu třeba drobný úvodní text, ke kterému na potítku vypracujete TŘEBA nějakou otázku ( k porozumění textu či k procvičení nějakého gramatického jevu).
Poté usedáte před komisi, kde s Vámi vyučující vede jakýsi rozhovor na dané téma, projdete zadání a doplňující otázky... Já kdysi měla Historii USA, nechali mě chvíli souvisle mluvit, pak se ptali na pár věcí,myslím, že u toho byla mapa (atlas) a pak nějaký mírnější konverzační úkol. Tuším.
Pokud si nejste jist(a), není nic jednoduššího, než se obrátit na vyučujícího - myslím, že Vám třeba řekne, že témata probíráte celý rok a že o vlastním průběku zkoušky Vám popovídá třeba v květnu (myslím, že nám to taky řekli až na náš dotaz někdy těsně předtím).
Hodně úspěchu.
Takhle jsem tervé ve třetáku a budu maturovat příští rok z angličtiny, jsem na obchodní akademii a pořád nás tam děsej, že budeme muset napsat nějaký obchodní dopis atd. jelikož nám toho o těch maturit co budeme dělat za rok, skoro nic neřekli, tak jsem se podíval na nová maturita.cz a tam píšou, že se maturita skládá ze 4 částí - poslech, čtení a jazyková kompetence, psaný projev a ustní projev a interakce, tak se chci zeptat co mě u těch 4 částí může čekat? Předem děkuji za odpovědi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.