Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
Chtěl bych se Vás zeptat, jaké země byste mi doporučili na studium VŠ. Momentálně uvažiju o následujících zemích : Dánsko, Finsko, Německo, Kanada. Tyhle země jsem vybral z důvodu dobrých referencí co se týče systému školství, avšak nemám tady žádnou osobní zkušenost nebo zkušenost někoho blízkého. Od studia v zahraničí bych očekával dostupnost, co se týče peněz. Tím chci říct, že bych nejraději chtěl, aby studium bylo zdarma. Pokud se nepletu tak právě tenhle případ studia zdarma je v Dánsku a také ve Finsku. Případně nějakou zemi, kde univerzity často zcela financují studenty. Poslední případ by tedy bylo částečné financování studia. Moc by mě zajímaly vaše osobní zkušenosti, nebo zkušenosti Vašich blízkých. Velmi důležitý faktor by také byl s ubytováním, určitě má každá země nastavou kolej trochu jinak. Kde se dobře zachází se studenty ze zahraničí? Mají někde nějaké zvýhodnění? Případně jak finančně náročné by bylo zde, v zemi kterou doporučíte, žít - vzhledem k ČR? Jaké země byste mi tedy mohli doporučit a proč? Budu strašně moc rád za jakékoliv Vaše rady a poznatky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.