Nejste přihlášen/a.
Milí rádcové.
Potřebuji poradit ohledně bot do tanečních. Měřím cca 175 cm a nechci si vedle kluka připadat jako žirafa. Jaké by jste mi doporučili boty? Balerínky mi moc vhodné nepřijdou a s malým podpatkem se mi boty příliš nelíbí, ale nejspíš to bude moje jediná volba. S pozdravem Terinka
Jestli si můžete dovolit dražší boty, pak bych Vám doporučila vybírat v profi prodejně, která je zaměřená na tanec. Taneční obuv je pro tento účel vyrobená, kdybyste obula taneční botu a botu z běžného obchodu, poznala byste rozdíl. V takových pohodlných botách pak můžete protančit nejen taneční, ale i všechny plesy. Ať nakoupíte kdekoli, snažte se doma boty "rozchodit". Jednak se naučíte chodit s jistotou a elegantně - a z "vyšlápnuté"boty Vás nebudou obtěžovat puchýře.
Na ukázku, jak taneční obuv vypadá: hellerdance.cz/...
Toto je velmi dobrá rada. Včetně doporučení, abyste boty předem trochu "rozšlápla". Střevíčky v odkazu mají velmi vhodnou výšku podpatku. K vaší výšce přidají jen maličko a zároveň dodají tanečnímu kroku lehkost. V balerínách se žádoucí půvabná lehkost nedocílí.
Ale počítejte s tím, že zcela určitě budete někdy tancovat s nejmenším chlapcem z celého kurzu. Při mazurce a některých kolových tancích se partneři záměrně mění. A zákon schválnosti vás spojí s někým hodně malým. Něco o tom vím . Ale jen slabé povahy to berou jako trapas.
Stále se ještě prodávají boty s podpadky názvem Kačenky, i když nevím, jestli doposud pod tímtro názvem. Bota byla podobná lodičce, ale s nižším tenkým, někdy i uprostřed zeštíhleným silnějším podpatkem 3 - 4 cm. Vypadají společensky a jsou mnohem pohodlnější než jehly. Balerínky se mi taky nezdají dost společenská obuv. Zkuste se po takových poptat, ještě jsem tento typ někde zahlédla v nabídce, takže se prodávají.
A je moznost vybrat si nejvyssiho tanecniho partnera?
Pokud si dobre vzpominam tak v tanecnich byla na zacatku damska volenka a pary tak nejak vydrzeli celou dobu tanecnich.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.