Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím Vás o radu.Zítra mám zápis do 1. ročníku na VŠ. Imatrikula bychom měli mít až někdy později, pokud jsem to správně pochopila. Nevím však, bohužel, co si mám vzít na sebe. Hledala jsem na internetu i se ptala někoho známého, ale dostala jsem různé odpovědi. Někdo si kvůli tomu koupil společenskou košili, někdo mi řekl, že šel normálně v kalhotech a tričku, někdo, že společensky jít nemusím, ale se sukní či šaty nic nezkazím... Chtěla bych se proto zeptat, zda bude v pohodě, když si vezmu džíny a k tomu nějaké, třeba trochu elegantnější, tričko, k tomu normální boty plněné či baleríny? V džínách a tričku se totiž cítím nejlépe a vzhledem k zítřejší předpovědi počasí to na letní bavlněné šaty nejspíše nebude... Nerada bych byla hned 1. den oblečenä nevhodně... Takže nerada bych šla skoro jediná ve společenském či naopak v džínách.
Prosím tedy o Váš názor, zkušenosti a rady.
Dękuji.
Zápis vede pracovnice ze studijního, dostanete indexy, bude mluvit o organizaci roku, jak je to s kreditama, jak si zapsat předměty... Šla bych úplně normálně jako na běžný školní den, trvá to i docela dlouho, tak pohodlně. Imatrikulace už je něco jiného, to je slavnostní akt, tam samozřejmě ve společenském (elegantní "kancelářské" šaty, kalhoty a košile...)
Na zápis stačí rifle a nějaké slušné tričko, sám jsem šel v riflíh a černém tričku bez potisku. Před třemi lety nadávali ještě další dva roky na lidi, co tam přišli v žabkách, kratasech a tílku. Na imatrikulaci něco pěkného, záleží, jak moc ceremoniální to bude. Za nás v Bc. jsme si to odbyli a šli pryč, takže jsme to nehrotili nějaké saka apod. prostě běžné, ale slušné oblečení. Řešilo se to pak až u předávání diplomů, kde byly příbuzní a další cizí lidé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.