Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autorské čtení - podrobnosti

Od: bimbam® odpovědí: 7 změna:

Pěkně zdravím!

Dnes jsem se dozvěděla, že mám za několik dnů uvádět "autorské čtení" (autor veřejně čte vybrané kapitoly ze své knihy). Nikdy jsem na autorském čtení nebyla. Ani autorka knihy nemá příliš zkušeností. Mám jakousi představu, ale velmi bych uvítala nejrůznější postřehy těch, kteří už něco podobného jako posluchači absolvovali, případně se o podobné akci dozvěděli z doslechu. Časový rozsah akce, jestli se jednotlivé kapitoly uvádějí slovem atd. Co je únavé, co je vítané...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Podle mne byste se měla spojit s pořadatelem, abyste měla představu o prostředí i předpokládaném počtu posluchačů a s autorem a domluvit se s ním, jak byste jej nejlépe měla uvést.

Bude po čtení něco následovat? Nějaká beseda, podepisování knihy, ... Budete uvádět i to?

Já bych autora krátce představila, zmínila bych některá jeho díla, přičemž bych dala důraz na to, z kterého bude číst.

Uvedení díla bych nechala na autorovi. Někteří autoři v průběhu četby trochu improvizují a další úryvky volí podle aktuaální odezvy publika.

Nepředpokládám, že byste měla uvádět jednotlivé kapitoly. Ale samozřejmě to bude záviset na pořadateli, autorovi a na reakci publika.

Jestli máte možnost, zajděte se předem podívat na místo (sál), kde se má předčítání konat.

____

Jak jste na tom s němčinou? 29 tipů pro úspěš/... (německy). Jsou sice určeny autorům, přesto by Vám podle mne mohly dát částečnou představu možného průběhu.

hodnocení

Děkuji!

Tipy v němčině jsem te´d rychle přeběhla. Určitě se k nim vrátím. Něco je jasné, něco inspirativní.

Problém je, že pořadatelé jsme tři. Autorka, majitel historické budovy s pěkným malým sálem a já. Já mám hosty vítat, autorku uvádět, pak přítomným za návštěvu děkovat, nabídnout knihy k autogramiádě, prostě vše. Autorka (moje kamarádka) bude číst ze své (úspěšné!) prvotiny ve městě, kterého se týká podstatná část jejích vzpomínek.

Nějak to dopadne, asi to bude neformální :). Přiznávám, že jsem z toho hoooodně rozhozená, ale asi začnu probírkou šatníku a dobarvením šedin. :)

ladinpraha*

Vzpomínky na rodné město ... Každému návštěvníkovi bych hned u dveří pošeptal, že kniha obsahuje spoustu podrobností o obyvatelích města. Kdo kdy, co, s kým, kde ... A že tam určitě najde i své příbuzné nebo sousedy. Možná pak bude kniha vyprodána tak rychle, že už nebude z čeho číst. :-D

iz*

Nemáte zač. Vzpomněla jsem si:

Pro jistotu si napište, co budete říkat. Jestli nejste zvyklá moc mluvit před lidmi, může tréma udělat "své".

Je lepší číst z papíru, než si "nevzpomenout" na jméno autorky - kamarádky apod.

Radši nejezte těsně před vystoupením, ale nezapomeňte se napít (s trémou někdy může vysychat v krku a mluvení je pak obtížné). Bylo by dobré připravit sklenici vody i autorce.

Jestli si ještě na něco vzpomenu, vrátím se.

hodnocení

2x
Také pěkně zdravím :)
Posílám Vám inspirační video na toto téma.
Nelekejte se začátku,samotná prezentace začíná cca od sedmé minuty.
Je to velmi dobře podané.

youtu.be/...
Toto je úžasné !

youtu.be/...
A tohle je jednoduché a dle mého názoru nejlepší.

youtu.be/...
hodnocení

Děkuji!

Zajímavé a inspirativní.

První šok mizí, začínám se těšit.

doplněno 30.08.17 08:32:

Wamp,

děkuji za podporu :). Třeba se zadaří až tak moc, že si mě jako moderátorku vyžádá i sama televize :).

Rádo se stalo a držím palce.
Nakonec zjistíte,že je to vlastně krásná a příjemná záležitost :)
Před začátkem a i na tom samotném začátku je vždy tréma.
To je normální.
Mívají ji i herci.
A já,coby dávná herečka :-D
Potom dejte vědět,
jak se Vám to líbilo,ano? :)
doplněno 30.08.17 11:48:

Domnívám se,že byste se na tu pozici hodila.A to Vám nepochlebuji,není to můj styl.

Ještě se mrkněte a prostudujte důkladně tento návod,je báječný a funguje ;)

chcizmenu.blogspot.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]