Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Teď půjdu do maturitního ročníku na elektro průmyslovce. Samozřejmě chci jít na VŠ, ale nechci zůstávat v oboru, chci se naopak vydat úplně jinou cestou, studovat něco, k čemu jsem na střední vlastně vůbec "nepřičuchnul".
Chemie mě z nějakého důvodu baví, zdá se mi zajímavá, učím se ji už nějakou dobu sám jako samouk. Na základce jsem patřil mezi ty lepší, tam to bylo ale opravdu triviální a všechno se to bralo hodně povrchně.
Teď k jádru věci - zaujal mě obor farmacie. Chci si dávat přihlášku do Hradce. Ale slyšel jsem, že je to co do náročnosti obor srovnatelný třeba s takovou medicínou a že to prostě nevystuduje každý. Myslím, že mi píle a cílevědomost nechybí, ale nejsem zas žádnej génius a kromě toho nejsem ani z gymnázia, takže to budu mít o dost těžší. A aby toho nebylo málo, budu se muset v průběhu školního roku ještě nějakým způsobem připravovat na maturitu...
Už jsem si zjistil něco k přijímacímu řízení: písemný test z biologie a chemie. Biologii jakžtakž zvládám, ale nechci to podcenit, takže se samozřejmě připravím. Když koukám na počet přihlášených/přijatých, tak je ten poměr docela příznivej a on asi není velký problém se na tu školu dostat, jako spíš se tam pak udržet.
Chci se zeptat, jestli má tady někdo s tímhle oborem třeba osobní zkušenosti a co byste mi když tak doporučili. Jestli do toho vůbec mám jít, nebo radši ne. Za rady díky.
Sám jsem před maturitou o té škole uvažoval a dnes lituju. že jsem se tam nehlásil a šel na chemii. A to jsem měl gymnázium. Myslím, že elektro průmyslovka není právě ta vhodná škola na průpravu, k biologii a chemii jste tam asi moc nepřičichli. Pokud se ale cítíš zvládnout přijímačky, proč to nezkusit. Musel bys ale hodně dohánět a ty předměty individuálně dostudovat z gymnaziálních učebnic.
Díky. No já o tom uvažuju už delší dobu, takže i v chemii nějaké ty znalosti mám. Celkem ji i chápu, mám po někom gymnaziální učebnice, náročný to ani podle mě není, chce to jen udělat si na to trochu času, průběžně si to opakovat, ale hádám, že na tý VŠ to bude něco úplně jinýho, že? A ty kytky... to taky očekávám, sranda to určitě nebude...
To je jasný. Já mám právě taky toho Marečka. Dvě už mám tak nějak za sebou. Na toho McMurryho jsem díval. To je teda pořádná bichle, ale ještě jsi mě neodradila :D Kromě toho je v Hradci v prváku i matika. Tu v Brně asi nemáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.