Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna obrouček nebo nové brýle?

Od: evca* odpovědí: 6 změna:
Ahoj
Chtěla bych se zeptat na něco ohledně brýlí. Mé brýle se mi moc líbí,ale začali mě stísňovat na nose.Nemám je moc dlouho a to je druhý důvod proč si nechci kupovat nové.Chci se tedy zeptat jestli si myslíte že by se dali vyměnit jen obroučky a nožičky nechat staré?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, mám pro Vás jiné řešení - dojděte si do optiky a požádejte je o vytvarování obrouček tak, aby nikde netlačily - většinou to lze udělat (asi nad kahanem) a někdy i zdarma. Zdravím!

liska*
hodnocení

2x

Jděte do Optiky, kde Vám ty brýle dělali. Mně spadly za jízdy na kole a přejela jsem si je. Byly naplacku a já zoufalá, že je po nich. První, na co se mne optik zeptal, jestli je dělali u nich. A po čtvrthodině mi vrátil brýle jako nové! A nechtěl nic! Ještě, že vedle prodávaj belgickou čokoládu. Koupila jsem mu jednu pěknou. Jinými slovy. kde Vám je dělali, tam Vám je upraví.

alkon*
hodnocení

1x

Tak jak píše ben mělo by to jít vytvarovat a upravit tak aby to netlačilo. V každé optice by to měli být schopní udělat na počkání nebo poradit co s tím. Jinak někdy to chce určitý čas než si člověk na nové brýle zvykne a přestane vnímat, že ho někde tlačí nebo mu pořádně nesedí. S tou výměnou obruček a necháním pouze nožiček nevím jestli by to šlo nebo jestli by to někde byli ochotni udělat, ale snad nic nebrání se na to v optice zeptat. Nožičky se dá v optice běžně nechat vyměnit pokud jsou k dispozici vhodné náhradní.

iva12345
hodnocení

1x

V optice by se Ti měli věnovat a pomoci vytvarovat brýle podle potřeb. Jde totiž i o to, že když brýle nesedí dobře (např. i můžou padat), tak je větší pravděpodobnost, že se poškodí. Jsou i optiky, kde Ti nejen poradí, ale dají na obroučky a i na skla doživotní záruku. Mám brýle od Optiscontu a kdyby se mi zničily, tak mám za dvě kila komplet nové brýle.

hankaprochazka
hodnocení

0x

Ty jo tak to nevím jestli by to šlo aby se nějak nepoškodila ta konstrukce těch brýlí. Podle mě ale kdyby jste se v nějaké optice zeptala tak by vám tam řekli určitě víc. Já jsem si pouze před lety nechávala dělat nová sklíčka do starších obrouček, které jsem nechtěla měnit a ještě jsem si je nechala utahovat. Ale měla jsem to díky kámošce, která mi to zařídila v grandopticalu kde dělá. Já bych možná zkusila chvíli počkat, jestli si na ty brýle nezvyknete. Mě třeba ze začátku i tlačili za ušima, než jsem si na ně zvykla.

hodnocení

0x

Problém je, že skla jsou dělána na míru podle obrouček. Takže vybrousit nová skla do starých obrouček není problém, ale zasadit stará skla do nových (jiných) obrouček je možné jen v případě, že jsou nové obroučky menší, než původní a skla se podle nich upraví. Ale i tak se do toho asi nikdo moc nepohrne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]