Nejste přihlášen/a.
Než vůbec s něčím začnu, zeptám se: Do jakého ročníku jaké školy chodíš? A proč volíš ten debilní nadpis?
@quentos: Dosazovací metoda se ve škole neučí. Ty první příklady jsou primitivní snad i pro trochu schopného žáka 9. třídy, takže bych taky docela rád viděl ten pokus tazatelky o řešení.
@quentos: Srandu si nedělám. Holt před 45 lety se ještě vyučovala poctivá matematika
"Už jsem se pokousela to prelouskat, ale nejsem si jista jestli to mám dobre." - proč nenaskenujete i svůj pokus o řešení? Takhle nevíme, jestli nás náhodou nehópete a jestli jenom nechcete, aby to za vás někdo spočítal.
Zkusmo jsem si spočetl první soustavu. Žádný chyták, řešení vyjde krásně (celé číslo). Nejlépe dosazovací metodou.
@satam: to si děláte srandu, ne? My jsme se ji ještě učili - před 15 lety, nejsem zas tak starej.
poradim ti, ta (1) dela se to tak ze: nejdriv roznasobis zavorky
a pak prevedes x na jednu stranu, prevadi se tak ze se zmeni znamenko, treba kdyz mas na jedne strane 3x tak ho prevedes na druhou stranu jako -3x
jo a zkouska se dela tak, ze dosadis vsude za x kolik ti vyslo, a spocitas obe strany jestli jsou stejne tak zjistis jestli to mas dobre
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.