Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studium - uplatnění

Od: kluk512* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat... Mám vystudovanou SŠ se zaměřením na Informatiku, potom jsem se nemohl dostat úplně kam jsem chtěl, a tak jsem začal studovat informatiku se zameřením na pedagogiku pod Ped Fakultou. Již budu mít brzo školu dostudovanou. Myslíte si že mám pořád šanci pro uplatnění v IT? Nebo je třeba ještě dostudovat na dva roky třeba Inženýra někde na vyloženě IT škole?

Díky za názory

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

V tomhle oboru se na tituly hraje asi úplně nejméně ze všech. Důležité je jen to, co umíte. Mám mnoho kolegů bez VŠ a v IT samouků, kteří jsou pro firmu nenahraditelnými odborníky, není jim ani 30 let, plat mnohonásobek průměru ...

hodnocení

0x

Dnes není moc důležité, co máš vystudované, ale to, co umíš. Možná budou začátky těžké, ale jestli jsi šikovný, získáš si jméno a pak už nebude problém.

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s předchozími odpověďmi. V oboru IT záleží na tom, co kdo umí, nikoliv na tom, jakého dosáhl vzdělání.

Jiné by to mohlo být snad jen ve státní správě, kde se vyžaduje vzdělání předepsané pro platové třídy. Ale pokud se zajímáte o IT, bude pro Vás podle mne zajímavější soukromý sektor.

hodnocení

0x

Momentálně je to tak, jak je uvedeno výše, ale kdo ví, co přijde za 15 - 20 let, zda nebude zase, jako tolikrát, nějaký předpis, který omezí lidi bez patřičného vzdělání?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]