Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je správně název (jako např. knihy, webových stránek, časopisu) "Good stories", nebo "The good stories"? Popřípadě jsou správně oba názvy? Děkuji.
Zdravím, já bych se přikláněl k THE v názvu. Většina knih, na co jsem teď mrknul na nějakém book shopu, je s členem určitým. Někreré měli víceslovný název ( 3 a více slov) a tam někdy byl člen neurčitý, ale to dávalo smysl v tom kontextu.
Ve vašem krátkém názvu bych to spíše bral, že je to TA kniha Dobré povídky a né myšleno jako že v knize jsou TY dobré povídky nebo v druhém případě, že název naznačuje, že kniha obsahuje neurcité/nějaké Dobré povídky. Je to asi zamotané, ale nic lepšího mě nenapadá. Asi by vám více pomohl rodilý mluvčí. Zkuste se zeptat na nějakém Eng chatu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.