Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z gymplu na jinou školu?

Od: tereza229 odpovědí: 2 změna:

Ahoj nebo Možná dobrý den:)

Chtěla jsem se zeptat. Můj kamarád chodí na Gympl. Právě začal chodi do druháku. Svěřoval se mi, že gympl ho už nebaví a že zjistil, že nechce dlouho studovat. Kdo by to nečekal, že pak má jít ještě na vysokou:D No v rámci mezí jsme si o tom promluvili a líbí se mu moje škola. Obchodní Akademie se zaměřením Daně a Finance. Chtěl by nastoupit, jenomže neví jak to chodí a já mu to taky neřeknu. Je vůbec možné přejít z GYMPLU na OBCHODKU? Rovnou skočit do druháku. Je tam vůbec ta možnost? Musí složit nějaké zkoušky? Zajímá nás to oba, jak to je, tak prosíme o radu. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj,

přestoupit může kamkoli, to není problém. Otázka je, kdy chce přestoupit (jestli nyní, nebo třeba až po pololetí).

Myslím, že by se měl informovat u ředitele té dané školy, kam chce přestoupit. Tam mu řeknou vše potřebné, i to, zda je možné konat nějaké rozdílové zkoušky, zda by mu nějaké předměty z gymnázia uznali a zda by musel nastoupit do prváku, nebo rovnou do druháku. Každá škola má snad dnes webové stránky, kde jsou ohledně studií na dané škole různé dokumenty. Je potřeba to tam projít, podívat se třeba i do školního řádu, atd. Ale jinak myslím, že bude nejrychlejší, když se prostě zajde do dané školy podívat, ideálně si tam předem domluví schůzku na sekretariátu nebo přímo v ředitelně a tam s ním proberou vše potřebné. Třídní učitel na gymnáziu mu pak může poradit, jak na daném gymnáziu dané studium řádně ukončit, aby to bylo vše v pořádku.

tereza229
hodnocení

Dobře, moc děkuji. Bude to asi nejrozumnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]