Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jaký cizí jazyk doporučujete?
. němčina
. španělština
. ruština
. francouzština
1x
To přece záleží na profesi a preferencích. Něco jiného bude volit strojař ze Znojma a servírka z Karlových Varů, že. Já bych Vám doporučil Němčinu, protože se rázem domluvíte se třemi ze čtyřech našich sousedů
ale hlavně, budete-li chtít pracovat v zahraničí - v Anglii je hnusně, Austrálie je daleko, do USA se jen tak pracovat nedostanete atp.
1x
Co Vás zajímá vedle jazyků, čemu byste se v budoucnu ráda věnovala? Tomu bych přizpůsobila výběr jazyka.
doplněno 04.08.17 14:12:
@Majsterjoe: Nevěděla jsem, čím budu, ani kam půjdu dál po střední škole. Ale věděla jsem, co mne baví a nebaví. A věděla jsem, že nepůjdu na techniscké obory. I toto může při výběru pomoci...
1x
Já když jsem šla na střední tak jsem měla na zakladce ruštinu a mezi námi byli i tací kteří tu ruštinu poprvé viděli až na střední.
0x
A já doporučím němčinu, španělštinu, ruštinu a francouzšinu. Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem.
A teď vážně, vrací se doba Ruštiny, ta je stálá, Nemčina snad nebude brzy ani v Německu. Taky záleží jestli tě láká napříkald Francie. To pak má cenu se učit její jazyk. Ale španělština a ruština jdou se naučit hladce. Takže výběr je na tobě.
doplněno 03.08.17 20:59:
čínština je hodně složitý jazyk. Držel bych se při zemi
Ale hodně štěstí ve studiu. Jazyky každému přeji stejně, jako moudrost.
doplněno 03.08.17 22:29:
Vzpoměňte si kolegové na své mládí, vy jste ve škole všichni věděli, co budete, nebo co chcete v budoucnu dělat? A doporučit učit se arabštinu je vtip, že ano, a patří spíše do jiných diskuzí.
0x
Tak to je především na tobě, co si vybereš, ale já osobně bych doporučila ruštinu
. Je jednoduchá a hlavně se trochu podobá i češtině, jen se naučit azbuku
. Němčinu bych moc nedoporučovala, protože by se ti mohla plést s angličtinou
. Francouzsky a španělsky jsem se nikdy neučila, takže nedokážu posoudit co by bylo lepší
.
0x
Záleží na vás, kde a nebo kam se chcete v životě dostat. Angličtina vám otevře dveře do celého světa. Na němčinu se v některých zemí koukaj přes prsty a další vámi zmiňované jazyky bych spíše viděl k použití jen v danných zemích, či jejich bývalých koloniích.
Já jsem zastánce se zdokonalovat v jednom cizém jazyce, než jich umět více na průměrné ůrovni.
Ale pokud třeba někdo tráví život v jedné díře, tak si může dobře žít i se svým jedním jazykem.
Je to na vás.
Jsem pro Šj nebo Nj. Španělština se z těch jazyků učí asi nejlíp. Myslím jako samouk. Jen abyste ji využila. Německy mluvící země máme kolem sebe, tak by to bylo praktické, ale kvůli pletení s anglinou těžší. Moje dcera se zbláznila do francouzštiny, ta by doporučila jen ji. U ruštiny je nejtěžší ten první rok / azbuka/. Pak to jde poměrně rychle. Asi bych se řídila tím, k čemu mi znalost toho kterého jazyka bude užitečná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.