Nejste přihlášen/a.
zdravím
dostal jsem úkol ale nevím jak na něj
jak mám početně obecně zjistit jak velké budou síli F1 a F2, které dostanu po rozložení víslednice sil R svírají se silami ůhel alfa
děkuji
Jelikoz uhel je podle obrazku stejny pro silu F1 i F2, sily F1 a F2 budou stejne velike. Tedy F1=F2
Jelikoz neni z obrazku patrne vnaseni zadneho jineho zatizeni, podpera a pod. veskera sila R se rozdeli mezi sily F1 a F2.
F1 je tedy rovna R/2. Stejne tak sila F2.
A neni ani potreba nic pocitat.
Je to bezne rozkladani sil napriklad v idealnich prihradovych konstrukcich, kdy je prenasen pouze tah ci tlak.
doplněno 07.04.10 15:32:Je. To je ale nesmysl, co jsem napsal. Sem uplne zapomel na uhel.
F1 se samozrejme nerovna R/2, ale (R/2)/SIN(alfa-90)
Obrazek s rozkladem dam pozdejs, kdyz budu mit cas.
Tady je ten slibenej rozklad.
Snad je to z toho pochopitelne.
Po rozlozeni se to pocita klasicky z Phytagorovy vety.
já jen že jsem zde při vyhledávání narazil na cosi o zvedáku pro auto a tam zmíněn onen rozklad sil do dvou směrů a je tam psáno že se mám síla rozložit do dvou směrů a že se ty síly asi mění při určitém úhlu
Jojo. To s tim zvedakem sem psal tehdy ja.
Smozrejme, ze na uhlu zalezi. To byl nejakej zkrat...asi uz sem prepracovanej...
Uz sem to tam taky opravil v doplneni me prvni odpovedi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.