Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozklad síly

Od: sunny221 odpovědí: 7 změna:

zdravím

dostal jsem úkol ale nevím jak na něj

jak mám početně obecně zjistit jak velké budou síli F1 a F2, které dostanu po rozložení víslednice sil R svírají se silami ůhel alfa

děkuji

Rozklad síly

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jelikoz uhel je podle obrazku stejny pro silu F1 i F2, sily F1 a F2 budou stejne velike. Tedy F1=F2

Jelikoz neni z obrazku patrne vnaseni zadneho jineho zatizeni, podpera a pod. veskera sila R se rozdeli mezi sily F1 a F2.

F1 je tedy rovna R/2. Stejne tak sila F2.

A neni ani potreba nic pocitat.

Je to bezne rozkladani sil napriklad v idealnich prihradovych konstrukcich, kdy je prenasen pouze tah ci tlak.

doplněno 07.04.10 15:32:

Je. To je ale nesmysl, co jsem napsal. Sem uplne zapomel na uhel.

F1 se samozrejme nerovna R/2, ale (R/2)/SIN(alfa-90)

Obrazek s rozkladem dam pozdejs, kdyz budu mit cas.

sunny221
hodnocení

a nebude záležet na tom úhlu?

hodnocení

1x

Tady je ten slibenej rozklad.

Snad je to z toho pochopitelne.

Po rozlozeni se to pocita klasicky z Phytagorovy vety.

Rozklad síly #2
sunny221
hodnocení

já jen že jsem zde při vyhledávání narazil na cosi o zvedáku pro auto a tam zmíněn onen rozklad sil do dvou směrů a je tam psáno že se mám síla rozložit do dvou směrů a že se ty síly asi mění při určitém úhlu

Jojo. To s tim zvedakem sem psal tehdy ja.

Smozrejme, ze na uhlu zalezi. To byl nejakej zkrat...asi uz sem prepracovanej...

Uz sem to tam taky opravil v doplneni me prvni odpovedi.

bruk600*
hodnocení

1x

Popravdě řečeno už bych si nebyl jistý správnou odpovědí. Předpokládám, že jste student a tak si myslím, že je to na místě. My před 25 lety ve škole psali "výslednice" a "úhel".

sunny221
hodnocení

já měl taky zkrat

víslednice-výslednice

ůhel-úhel

:D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]