Nejste přihlášen/a.
Opravná zkouška se skládá před komisí → předseda komise (většinou ředitel školy nebo jeho zástupce), zkoušející učitel a přísedící (učitel, který na škole učí stejný nebo podobný předmět).
Opravná zkouška se skládá z toho učiva, jež žák nezvládl (z učiva příslušného ročníku). Obdržíte zadání, budete mít 15 minut na přípravu a potom zkouška.
Co si představujete pod obratem "zkoušet, jak je mu libo"? Já si pod ním představím učitele, který se u žáka snaží najít alespoň nějakou znalost, kterou by nemusl ohodnotit nedostatečnou.
________
K druhé otázce:
Nevím to jistě, ale nepředpokládám, že by Vám škola, která Vás vůbec nezná, umožnila složit u ní maturitu bez alespoň několika předchozích konzultací, aby si udělala představu o Vašich znalostech.
Navíc mám dojem (opět nevím jistě), že si maturitu nelze takto rozdělit, že byste celou zkoušku (míním všechny maturitní předměty) měla složit na jedné škole.
Ale počkejte si ještě na další odpovědi (a podívejte se do školského zákona).
Opravná zkouška má pravidla, která musí dodržet i Vaše škola a učitelka. Viz má odpověď výše.
Jestli je to Vaše první opravná zkouška, máte z ní asi obavy, ale zkoušení před komisí není tak hrozné, jak si někdo může myslet.
Možná by Vám mohlo pomoci vědomí, že v přítomnosti dalších (předsedy a přísedícího) se paní učitelka bude "držet zpátky".
Opravná zkouška může obsahovat ústní a písemnou část, ale ne na hodinu. Většinou se začíná písemnou částí, ústní zkouška na ni navazuje → je možné, že se Vás budou ptát i na to, co bylo v písemné části.
Pani ucitelka rekla ze za opravnou zkousku didaktak
Opravná zkouška má svá pravidla, žádný didakťák psát, podle mého názoru, nebudete... to je nesmysl. Máte 15 min na přípravu a 15 min. na opravnou zkoušku - na vše se zeptejte
Didakťák z AJA má, tuším, 60 min na vypracování, mrkněte na www.novamaturita.cz
Učitelé si rádi dělají, co je napadne...
Hlavní je se dobře připravit, vědět, co se mám naučit/učit, mít okruhy nebo prostě jasno, a né že : budete psát didakťák,
to je zcela mimo... komunikujte se zástupcem ředitele, pokud nelze jinak... Příprava je základ, jinak maturovat
na jiné škole není dobrý nápad, učitelé si to vše o vás řeknou a mohou vám "zatopit", toto bych naprosto nezkoušel...
Hodně štěstí
Ředitelství té jiné školy byste musela písemně požádat. Pak ale počítejte, že byste maturovala komplet znovu ze všech svých předmětů. Maturuji na konkrétní škole. A né tady dva předměty, tam další dva. A podepište mi to. A tu mi dejte razítko.
Počítejte s tím, že škola, kam příjde Vaše žádost, si ověří na té Vaší předchozí škole, co za tím stojí a jestli jsou Vaše odůvodnění pravdivá. Určitě nadšeni nebudou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.