Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reparát a maturita na jiné škole

Od: dianka* odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer :)
Chtěla bych se zeptat :
1) je omezen na SŠ čas reparátu z anglického jazyka? učitel může zkoušet jak je mu libo nebo je to časově omezeno? - může být reparátem maturitní didaktický test? (v 3.ročníku)
2)Mohu maturitu z Anglického a Českého jazyka skládat na jiné střední škole než kam chodím? Může mi to škola zakázat nebo mám na to právo?
Děkeji těm co mi odpoví k věci! Budu ráda I za odkazy kde se mohu dozvědět jak to je , přeji krásný večer :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Opravná zkouška se skládá před komisí → předseda komise (většinou ředitel školy nebo jeho zástupce), zkoušející učitel a přísedící (učitel, který na škole učí stejný nebo podobný předmět).

Opravná zkouška se skládá z toho učiva, jež žák nezvládl (z učiva příslušného ročníku). Obdržíte zadání, budete mít 15 minut na přípravu a potom zkouška.

Co si představujete pod obratem "zkoušet, jak je mu libo"? Já si pod ním představím učitele, který se u žáka snaží najít alespoň nějakou znalost, kterou by nemusl ohodnotit nedostatečnou.

________

K druhé otázce:

Nevím to jistě, ale nepředpokládám, že by Vám škola, která Vás vůbec nezná, umožnila složit u ní maturitu bez alespoň několika předchozích konzultací, aby si udělala představu o Vašich znalostech.

Navíc mám dojem (opět nevím jistě), že si maturitu nelze takto rozdělit, že byste celou zkoušku (míním všechny maturitní předměty) měla složit na jedné škole.

Ale počkejte si ještě na další odpovědi (a podívejte se do školského zákona).

dianka*
hodnocení

Me ucitelka rekla ze opravna zkouska bude takova ze mi da napsat didakticky test ne ucivo co jsme delali za skolni rok (vlastne jsme nedelali poradne nic) ... tak by me zajimalo jestli je ten reparat omezen protoze didakticky test je prez hodinu...jsou ucitele co se ze zaka snazi dostat aby neco aby mu mohl dat aspon 4 s odrenyma usima a takovych si vazim! Ale tohle neni ten pripad.. slecna ucitelka se po studentech rada vozi ale to tu nebudu rozebirat kazdy mame na jedince vlastni nazor... me zajima jak je to s tim casem , jinak vam dekuji za odpoved! :)
iz*

Opravná zkouška má pravidla, která musí dodržet i Vaše škola a učitelka. Viz má odpověď výše.

Jestli je to Vaše první opravná zkouška, máte z ní asi obavy, ale zkoušení před komisí není tak hrozné, jak si někdo může myslet.

Možná by Vám mohlo pomoci vědomí, že v přítomnosti dalších (předsedy a přísedícího) se paní učitelka bude "držet zpátky".

Opravná zkouška může obsahovat ústní a písemnou část, ale ne na hodinu. Většinou se začíná písemnou částí, ústní zkouška na ni navazuje → je možné, že se Vás budou ptát i na to, co bylo v písemné části.

dianka*
hodnocení

Moc vam dekuji! Pani ucitelka rekla ze za opravnou zkousku didaktak a kdyz ho nenapisu zopakuji si rocnik ale didaktak je na dlouho a jestli jsou nejake podminky tak snad se jich bude drzet a didaktak mi neda ,hledala jsem podminky na internetu i moznost maturity na jine skole ale bohuzel bezvysledne
svatoslav

Pani ucitelka rekla ze za opravnou zkousku didaktak

Opravná zkouška má svá pravidla, žádný didakťák psát, podle mého názoru, nebudete... to je nesmysl. Máte 15 min na přípravu a 15 min. na opravnou zkoušku - na vše se zeptejte

Didakťák z AJA má, tuším, 60 min na vypracování, mrkněte na www.novamaturita.cz

Učitelé si rádi dělají, co je napadne...

dianka*
hodnocení

Moc vám dêkuji za odpovêd. P.u je na mê řekla bych zasedla..z pisemek mi davala vetsi vahy nez spoluzakum... jeste se to bude resit co ji k tomu vedlo. A jestli ma reparat pravidla mela by je dodrzovat , myslite ze reditel ji muze povolit delsi cas?
svatoslav

Hlavní je se dobře připravit, vědět, co se mám naučit/učit, mít okruhy nebo prostě jasno, a né že : budete psát didakťák,

to je zcela mimo... komunikujte se zástupcem ředitele, pokud nelze jinak... Příprava je základ, jinak maturovat

na jiné škole není dobrý nápad, učitelé si to vše o vás řeknou a mohou vám "zatopit", toto bych naprosto nezkoušel...

Hodně štěstí :)

liska*
hodnocení

0x

Ředitelství té jiné školy byste musela písemně požádat. Pak ale počítejte, že byste maturovala komplet znovu ze všech svých předmětů. Maturuji na konkrétní škole. A né tady dva předměty, tam další dva. A podepište mi to. A tu mi dejte razítko.

doplněno 27.07.17 10:46:

Počítejte s tím, že škola, kam příjde Vaše žádost, si ověří na té Vaší předchozí škole, co za tím stojí a jestli jsou Vaše odůvodnění pravdivá. Určitě nadšeni nebudou.

dianka*
hodnocení

Takze myslite ze kdybych chtela maturovat na jine skole ze by to slo kdybych skolu pozadala? A jestli to dobre chapu je blbost delat cast maturity na me skole a cast z cj a aj na jine takze bych si mela najit skolu v mem oboru a tam udelat vsechny zkousky? :) dekuji za odpoved :)
iz*

Už jste se podívala do školského zákona?

S maturitou na jiné škole to není úplně jednoduché. Je otázka, jestli by Vám to ta škola povolila (měla byste k tomu mít vážný důvod).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]