Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě svítilny - velikost světelného toku

Od: zajda888® odpovědí: 3 změna:
Hezký večer,
chci si koupit taktickou svítilnu aby svítila dost daleko a hned se nevybila.Má na tyto parametry vliv velikost světelného toku?
Konkrétně bych rád nějakou svítilnu Fenix,v nabídce jsou kolem 1000 lumenů ale mají různý dosvit mezi 200-480 metry,zdroj napětí by měl být stejný,tuším že má označení 18650.
Kde je rozdíl? Jak vybrat ten nejlepší poměr mezi kvalitou a cenou?
Moc díky za vysvětlení.
Jinak jsem objevil i svítilnu která má 4200 lumenů.Má to nějaký smysl?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ono to asi není o lumenech. Mám svítilnu viz odkaz (130 lumen) a měla by dosvítit na osm kilometrů. To jsem nezkoušel, ale nabitá dosvítí slušně na 500-600 metrů (odhadem). Bohužel, toto "dělo"se už u nás neprodává (snad ještě v cizině) - jinak bych ji doporučil. Zdravím!

bscom.cz/...

doplněno 16.07.17 09:09:

- píšete o teorii, ale tu svítilnu jste si nezkusil, takže Váš výsměch není oprávněný. Na těch 500-600 metrů jsem osvítil věžní hodiny a bylo vidět na ciferník. A vlastně jsem ji zkoušel i u kamaráda na chalupě, kdy jsem udělal "kolečko"na hradu Trosky - a ten byl vzdálen několik kilometrů. Ovšem, je to jedno, protože tazatel chce výpočet (který mu stejně nebude moc platný, když chce koupit svitilnu).

pimusivid

Naopak všechno to je o lumenech a optika svítilny to jen usměrní na požadovaný úhel.

3w led svítilna 130lm bude mít dosvit dle americké ANSI/NEMA FL 1-2009 do 100m při použití standartní optiky.

Dosvit 8km má tak 1w laser. *smich*

doplněno 16.07.17 09:53:

Já píšu fakta. Ne mé pocity. Světlo obyčejné svíčky je viditelné okem i přes 20km.

Nebudu ale tvrdit, kup si svíčku.

anonym0
hodnocení

0x
1000lm je asi 75W zarovka, takze si pak dokazete predstavit svitivost (viz treba 55W autozarovka s reflektorem). 18650 je oznaceni akumulatoru. Cim vic lumenu pri s tejne konstrukci svitilny, resp. reflektoru a zdroje svetla, tim vice svetla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]