Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zničené maturitní vysvědčení

Od: 19jtd85kw odpovědí: 8 změna:
Dobrej,trochu jsem to přehnal s pitím a výsledkem je zničené vysvědčení. Co s tím? Mám požádat školu o nový originál?
Zničené maturitní vysvědčení

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martin1*
hodnocení

1x
Tak mě napadlo, může se maturitní vysvědčení a vysokoškolský diplom zalaminovat/zafóliovat či je to nějak zakázané? Předešlo by se pak těmto diskusím.

janys79
hodnocení

1x

Já bych to viděl na nové přezkoušení. Vyřešíte tím dvě věci - můžete si zlepšit známky a dostanete nové vysvědčení.

hodnocení

0x

Další nové vysvědčení, už bude jen a jen duplikát! Originál je jen jeden.

hodnocení

0x

Zažádáš školu a za 1000,- Ti dají nové.

doplněno 01.07.17 19:16:

ivzez - minulý rok nám zástupce ředitelky říkal, že kdo vysvědčení ztratí, tak ať si přijde, ale zaplatí 1000,- a dostane dost vynadáno

iz*
hodnocení

0x

"Nový originál" je – jak už ze samotného obratu vyplývá – nesmysl. Zavolejte si do školy a dohodněte se, kdy si můžete přijít pro duplikát.

Další možnost by mohla být vysvědčení po důkladném proschnutí opatrně přežehlit přes bílý (!) čistý papír a potom z něj u notáře nechat zhotovit několik ověřených kopií.

Ověřené kopie by se mohly hodit i v případě duplikátu, který bych doporučila dobře uchovat.

@Elisa: Dnes už to stojí tisícovku? Ještě před pár lety jsem za duplikát platila cca 50 Kč...

honza7*
hodnocení

0x

Není ještě zničené, je to jen polité. To by mohlo jít ještě zachránit. Každopádně jako když to vyjede z tiskárny to už nebude. Jinak chápal bych kdyby se vám to stalo po oslavě, že máte maturitu, ale že se vám to povedlo udělat i s rok starým vysvědčením, to víte asi jen vy, co jste dělal. Když budete chtít nové, tak by škola měla, patrně za poplatek (to si zjistěte na místě, jak to u vás chodí) vydat duplikát. Úplně ten stejný originál už vám asi nevydají, jelikož je tam původní datum vydání a podpisy členů komise a tu už pro vás nikdo nebude shánět. Ale nějaký náhradní doklad byste dostat měl, pokud ta škola ještě pořád existuje. Běžně se to dělá, když někomu spláchne věci povodeň, požář nebo podobné věci. Samozřejmě jim nebude říkat, že jste se ožral a polil to chlastem.

hodnocení

0x

Vyhl. č. 3/2015 § 4 a odst. následující

Opis a stejnopis vysvědčení, výučního listu a diplomu o absolutoriu

(1) Opis vysvědčení, výučního listu a diplomu o absolutoriu (dále jen "opis") vydá škola na žádost osobě, jíž byl vydán prvopis, nebo jejímu zákonnému zástupci. Opis se vydává jako kopie předloženého prvopisu a opatřuje se doložkou "Tento opis doslovně souhlasí s prvopisem"spolu s otiskem úředního razítka právnické osoby vykonávající činnost školy (dále jen "razítko"), jménem, popřípadě jmény, příjmením a podpisem osoby, která opis vystavila, a datem vydání opisu. V případě, že je prvopis tvořen více samostatnými listy, uvedou se tyto náležitosti na každém listu. Vydání opisu se uvede v příslušné dokumentaci školy.

msmt.cz/...

19jtd85kw
hodnocení

To není bohužel chlast ale glycerin...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maturitní vysvědčení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]