Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká střední?

Od: drink123* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, jsem v 8.třídě a příští rok si budu vybírat střední. Vzhledem k tomu, že mě baví chemie, fyzika a matematika, tak bych chtěl studovat na VŠCHT nebo i FJFI ČVUT. Jenže problém je ten, že nevím jaká střední by mě mohla na to alespoň trochu připravit. Na gympl nejdu, protože bych měl obrovskou konkurenci a nechci riskovat, že mě nevemou. Už jsem si ale 2 školy vyhlídnul. A to je Střední chemická průmyslovka v Brně a Technické lyceum v Brně. Zajímalo by mě, jestli máte stěmito školy nějakou zkušenost a jestli by mě to mohlo připravit na tyto vysoké školy. Na VŠCHT mě zaujmula Fyzikální chemie a na FJFI jaderné inženýrství. Díky za odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jmenované školy neznám, nejsem z Brna. moje dítě studuje na střední chemický v Praze a vzpomínám si, jak nás na dni otevřených dveří upozorňovali, že i když jejich studenti se na vysokou chemickou samozřejmě hlásit mohou a hlásí se, tak oni jsou odborná škola, ne přípravka na vysokou, že děti to na vysoké budou mít těžší, než studenti z gymplu.

já osobně jsem obecně toho názoru, že pokud student VÍ, že bude studovat vysokou, tak je nejlepším volbou střední školy gympl nebo alespoň odborně zaměřené lyceum. pokud si ovšem není jistý, zda vysokou zvládne, tak pak je lepší střední odborná škola, aby měl nějaký odborný základ do života, aby po maturitě uměl něco, čím se může živit, a případně si pak při přijímačkách na vysokou nebo při studiu vysoké bude muset víc máknout a chybějící znalosti se doučit.

iz*
hodnocení

0x

Žádná střední škola nepřipraví na VŠ tak dobře, jako gymnázium. Jestli počítáš s VŠ, jdi na gymnázium (konkurenci budeš mít i na VŠ, aspoň si včas zvykneš).

hodnocení

0x

Dej si do přihlášky na 1. místo gympl, na druhé místo jednu z tebou vybraných škol. Vždy je šance, že se na gympl dostaneš a jak už tu padlo, konkurence tě naučí a zocelí. Když to nevyjde, půjdeš na tu druhou, kde by snad neměla být taková konkurence.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]