Nejste přihlášen/a.
Ahoj, v písemce z fyziky jsem měl něco vypočítat s heliem, jenže jsem neznal jeho molární hmotnost, tak jsem to zkusil takto: Vodík má molární hmotnost 0,001 kg/mol - má 1proton,neutron a elektron no a helium má 2 protony,2 neutrony a 2 elektrony tak jsem si řek, že helium má prostě molární hmotnost 2krát větší než vodík tj . 0.002 kg/mol. Bohužel doma jsem se podíval do tabulky prvků a zjistil jsem, že molární hmotnost helia je 0,004 kg/mol. Může mi někdo říct v čem jsem udělal chybu?
Musíš jednak počítat s tím,že molekula vodíku je H2.A samozřejmě do počtů musíš zadat pouze jeden proton a elektron na atom.
JABRAKA
doplněno 05.04.10 22:33:Helium je jednoatomová molekula a má izotop He 3 s dvěma protony a jedním neutronem a obvyklejší He 4 s dvěma protony a dvěma neutrony. Protože normální helium je směs těchto izotopů,pak mol vyjde podle toho.
JABR
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.