Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Propadnutí kvůli zdravotním problémům?

Od: gabinka odpovědí: 7 změna:
Dobrý den ,je tu učitel či někdo kdo se v tomhle orientuje a poradil by mi? :) PROSÍM O RADU O NIC JINÉHO...
Minulý rok jsme si celá třída stěžovala na učitelku AJ důvodem bylo ,že přišla do hodiny sedla si nám dala napsat didakticky test,sloh,speaking .. obcas jsme něco udělali v AJ ...ředitel to neresil a učitelka ještě přitvrdila. Když jsme na školu přišla měla jsme problémy s AJ a učitelka mi nabídla doučování za které ale chtěla peníze a na vysvědčení mi dala 2. Když jsem to řekla ve škole dala mi v druhém ročníku za 5 i když průměr byl pod 4 a odůvodnila to tak ,že nic neumím (jsem sice slabší student ale snažím se a v hodinách aj nas pani učitelka nic neuci jen zada praci aby nemusela nic delat jen sedět na prdeli a koukat z okna) reparát jsem dala na pohodu... tento rok jsem druhém pololetí onemocnela byla mi zjištěna porucha OCD a porucha paměti (stále se hledá diagnóza) tak jsem ve škole hodně chybela...průměr jsme měla čistou 4 ...učitelka mi dnes dala didakticky test který jsem nesplnila o 5 bodů a s úsměvem řekla ,že se uvidíme v srpnu. Může tohle učitel udělat když mám takové problémy? Když test psala celá třída dostali test který si mohli procvičit předem a malou váhu známky,jae dostala test peta a váhu maturity 25 , semnou psalo dalších 5 lidí o nenapadlo ale reparát čeká jen mě...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Aaaach, zase jedna ukřivděná! *zed**zed**zed*

Polovina studentů dnes nic neumí.., ale každý z nich má k tomu papír od lékaře s diagnózou.
To přece není žádná katastrofa, práce je dost a dost pro všechny i bez požadavků na extra vzdělání.

práce je dost a dost pro všechny i bez požadavků na extra vzdělání
To se mýlíte - viz nedávný dotaz o povinnostech ÚP ;)

Přesně tak...Ukřivděná.

Celý rok na učení kašleš a poslední týden v červnu s začneš stěžovat na učitelku.Za další,OCD se zjišťuje již na základní škole.Dle toho se chodí povětšinou k psychologovi,nebo k psychiatrovi.Ten na základě vyšetření zasílá pravidelně vyjádření do školy o zdr.stavu žáka.A těmto žákům se přiřazuje odborný poradce na doučování.

hodnocení

1x

Dobrý den. Přiznejte si, že to není vina paní učitelky, ohodnotila Vás dle Vašich vědomostí a na to má samozřejmě právo. Tady je jen jedna rada - učte se přes prázdniny, ať to v srpnu dáte "na pohodu".

hodnocení

0x

učitelka mi nabídla doučování za které ale chtěla peníze
To bývá zvykem, že za práci se dává odměna. Nrbo co je na tom divného?

Když jsem to řekla ve škole dala mi v druhém ročníku za 5
Co jste řekla? Že vás nechce doučovat dobrovolně? A vy myslíte, že ona se vám za to pomstila?

Může tohle učitel udělat když mám takové problémy?
Škola má zajisté vyjádření vašeho ošetřujícího lékaře o šíři vašich potíží a jejich vlivu na školní práci - tedy i na angličtinu.

V ostatních předmětech problémy nemáte?

iz*
hodnocení

0x

Milá Gábinko a teď pravdu! Jak to skutečně bylo? Žádný učitel by neměl doučovat žáka, kterého sám učí ten předmět, v němž je potřeba doučování.

Jestli jste doučování potřebovala, měla Vám paní učitelka navrhnout někoho jiného, nebo poradit, kde byste mohla někoho najít.

Přiznám se, že mi moc "nesedí" ani ta nedostatečná na konci druhého ročníku. Jestli jste se cítila na lepší známku, mohla jste před koncem školního roku požádat o komisionální přezkoušení. Případně jste se mohli obrátit na vedení školy.

K známkám obecně: Průměr známek je pouze jedním z kritérií pro stanovení výsledné známky.

K nedostatečné, opravné zkoušce, případně jk propadnutí: ani jedno by nebylo kvůli zdravotním problémům, ale kvůli přístupu k učení (možná i ke škole vůbec).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]