Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílení tepla - Jak se změní odvod tepla

Od: ilonar odpovědí: 4 změna:

Zdravím, potřebovala bych poradit s příkladem se sdílení tepla: Jak se změní odvod tepla z obličeje člověka stojícího v mrazu při teplotě -10 °C a) za bezvětří a b) při větru 10 m.s-1. Hlavu považujte za kouli o průměru 180 cm a teplota těla je 37 °C. Odvod tepla sáláním zanedbejte.

Díky *ee*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

0x

To by teda byla pořádně velká hlava:-D! Z uvedených údajů se příklad spočítat nedá, chybí údaje o vlhkosti. Obecně ale platí, že při proudění je přestup tepla vždy vyšší. Okolo teplého povrchu se vytváří vrstvička teplejšího vzduchu, která pokud není odváděna, tak se chová jako izolant.

tomas*
hodnocení

0x

Ahoj, nevím zdali si tohle vyřešil, jetsli jo mohl by jsi mi poslat řešení? já teď řeším stejný problém a nějak na to nemužu přijít.

Dík

TO

Jednak je v zadání (jako obvykle) chyba, jednak to vůbec není jednoduché.

A pokud někdo má za úkol takovou věc spočítat, tak ho to někdo musel naučit a nebude se takhle ptát.

maniak
ra252. Ono je to těžké. Když je člověk dálkový student a má dvě přednášky po 6ti hodinách v pátek odpoledne po celém pracovním tydnu. Žádné Cvika nic dalšího, tak si to pak většinou cucá z prstu a složitě na všechno přichází. Protože ti, kteří ví jak na to dělají chytráky, tady nedají ani náznak toho, jak to řešit a jenom dělají machry. Takové mám nejradši. Díky moc za takovou pomoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]