Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlepšovák koncentrace a myšlení?

Od: mispulkaaa odpovědí: 17 změna:

Ahojte,

chtěla bys se s vámi poradit. V poslední době toho mám docela dost, škola, přijímačky ny výšku a nervozita mi k tomu moc nepomáhá. Proti nervozitě jsem vyzkoušela guajacuran jenže ten mi zas trošku otupil mozek ale uklidnění se o dost dostavilo .) tak jsem slyšela o speed8, ten jsem vyzkoušela první den... měla jsem lepší náladu ale když jsem dělala přijímačky, tak jsem byla strašně nervozní ale líp mi to myslelo.. chtěla jsem se tedy poradit, jestli náhodou někdo nemáte zkušenosti s léky na nervozitu, lepší výdrž, koncentraci a podporu myšlení. Děkuji předem..

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

3x

Myslím,že není dobré se dopovat nějakými léky, nevím, to je můj názor.Chápu,že je to nápor na myšlení a psychiku,ale lepší je vyjít odpoledne na 1-2 ven do přírody, ta tě nabudí a získáš energii ze sluníčka a z přírody,že se budeš moc zase pusti do učení. Nezvykej si na léky, to je jen berlička.*slunce**slunce*

mil®
hodnocení

2x

Quajacuran mi dávali na uvolnění kosterního svalstva, tak nevím jestli to je nejvhodnější medikament. Nejsem moc pro léky, ale takový kafe s mlékem a med, je dobrý. Nebo Gingo čaj na rozšíření cév. A hlavně klídek, procházky, láska, přátelství, to tě uklidní a pozvedne *srdce**houpy*

hodnocení

2x

nevím nevím, ale raději bych použil guaranu cs.wikipedia.org/... má podobné účinky jako guajacuran, ale podstatně lépe podporuje mozkovou činnost a tlumí únavu. Básně by ti o jejích účincích věděli vykládat distributoři produktů Herbalife. Ale i na webu je toho o ní dost...

Já osobně guaranu používám při dlouhých nočních cestách autem místo pití kávy, dokáže vzpružit, těžko se předávkuješ, koupíš jí v obchodě nebo i lekárně...

mispulka*
hodnocení

No ja každopádně nejsem ten typ, co se při každé nemoci nebo bolesti hlavy dopuje práškama. To určitě ne.. jen mám teď pocit, že asi něco potřebuju... ale moc děkuju za rady.. určitě máte pravdu s tim,že by člověk neměl zbytečně brát nějaké léky... nejsou to typické léky jen zlepšováky... a někdy se prostě vzít musí..

papene*

*stop*Ty jsi jednou mispulkaaa potom mispulka, nemáš v tom hokej, kdo vlastně jsi?*nevi*

doplněno 03.04.10 16:34:

kvítí pro mně za mně ;)

kytka*

já budu kytkaaaa:Dkdyž budu chtít

mispulka*
hodnocení

pač někdy mě to pustí tak a někdy tak:D:D: sama tomu nerozumím

arimas*
hodnocení

2x

zensen je presne na to co potrebujete.. ale pozor na to jak kvalitni si koupite.. je pry mnoho nekvalitnich produktu ..

mispulka*
hodnocení

děkuju za odpověď ... mrknu na něj na netu..

malvinka*

Já rovněž hlasuji pro ženšeň, dále příznivě působí na cévy Gotukola, Brahmi, Ašvaganda vše jsou bylinné produkty.

doplněno 03.04.10 23:13:

Taky Béčka B6 B 12 B - komplex

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Ahojky, když jsem se učila na maturitu, měla jsem vyzkoušený Piracetam. Je to lék na povzbuzení mozkové činnosti - k dostání bez receptu v lékárně. Je pravda, že jsem si pamatovala vše SLOVO OD SLOVA! Prostě to samo naskakovalo, super. Bohužel u mě se dostavil i ten opačný účinek, měla jsem strašně plačtivé nálady - ve škole jsem nikdy neměla problém, ale tak jsem se vystresovala, že jsem týden brečela že to nemůžu nikdy udělat (tu maturitu). Nicméně znám i lidi, kterým Piracetam nedělá nic (třeba až na nespavost)... Můžeš to zkusit.

marenka*

O Piracetamu i dalších lécích je hodně informací zde: think.cz/... ale napadlo mne, jestli tohle nepovzbudí pouze krátkodobou paměť .. Aby člověk po vysazení nezjistil, že si nepamatuje z toho co se naučil vůbec nic. *nevi*

mispulka*
hodnocení

děkuju moc, kdyžtak ho vyzkouším... mám ale docela strach abych nebyla tak děsně nervozní a nezkopala to,víš?

pt®

Mispulko, všichni víme, že paměť se musí cvičit. U mladého člověka by s pamětí neměl být problém. Určitě se musíte na hodiny připravovat a paměť cvičit. Myslím si, že by se mohlo jednat o trému, někdy se z napětí udělá ,,okno,, , ale to pedagogové dobře vědí. Stačí nakopnout slovíčkem a naučené se Vám vybaví a rozpovídáte se. Pokud můžu poradit, já chodila před maturitou na dlouhé vycházky podél vody, nebo do parku s učivem v ruce a přeříkávala si odpovědi. Nehledě k tomu, že při studiu jsem popsala tuny papíru. Tím jsem si to zapamatovala. Je pravda, že co člověk léta nepoužívá, tak se někam uloží až do spodního šuplete, ale stačí se problému věnovat a zase ,,všechno,, naskočí, nebo ne? To víte už mám sklerózu /to jen pro odlehčení/. Tak ať vše dobře dopadne a nezapomeňte se pak podělit s námi o výsledky. PT /stařenka/

cocinkamichalka*

Radím vyzkoušet dostatečně dopředu, pokud budeš nervózní, okamžitě vysadit a nepoužívat. Já jsem po tom Piracetamu uměla třeba super témata do angličtiny - prostě slovíčka sama naskakovala :) Učila jsem se cca 14 dní a do té maturity mi to v hlavě vydrželo... Ale samozřejmě to nefunguje tak, že si něco jednou přečteš a hned si vše pamatuješ...

Mimochodem, u všech těchto léků jde i tak trošku o placebo efekt... Prostě víš, že máš nějakou berličku, něco co tě podpoří a nestresuješ. A podobně to bude i u všech Gingko bilob, ženšenů a podobně...

A ještě jedna připomínka - HOŘČÍK = antistresový minerál.

kibic*
hodnocení

0x

Neřešit lékama, řešit životosprávou!

bob*

a vůle a ne hledat berličku mimo sebe

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]