Nejste přihlášen/a.
Mám takouvou otázku ohledně sš. Ze 6. ročníku jsem šla na osmileté gymnázium,ale zjistila jsem, že to není nic pro mě. Učení v pohodě zvládám, problém je v tom, že se nechci učit nějaké blbosti, kteréani nepoužiju. Takže bych v kvartě(devítka na základce) chtěla přestoupit na střední pedagogickou školu. Jde to, kdybych s ostatníma deváťákama dělala klasicky přijímačky? A nemáte nějakou radu, jak přesvědčit rodiče? Bojím se, že by mi to nepovolili, i když je to můj život a já ho nechci mít zkažený bytím s arogantními spolužáky, co si myslí, že jsou něcovíc, anebo snad učením se něčeho, co v životě nepotřebuji.
Opravdu Vás moc prosím o pomoc, jsem z toho celá zoufalá.
Děkuji
Vyhledej na škole výchovného poradce a na všechno tohle se ho zeptej. Jinak, přijímačky k přijetí na SŠ bývají podmínkou a požadavky zjišťuj na té které škole.. S rodičema bys musela vážně promluvit. Jedno si ale myslím, že na gymnáziu se berou pořád jen základy a ne nějaké blbosti, co nepoužiješ. Jak můžeš vědět, že je nepoužiješ? A co když podobné blbosti budou i tam, kam se chystáš přejít? Jestli máš dobrý prospěch, tak by bylo škoda končit střední školou. Ze střední pedagogické si strašně zúžíš případný výběr VŠ. Až na vyšším gymplu totiž příjdeš na to, co který předmět obnáší a co Ti nevíc sedne. Pak si můžeš vybrat VŠ s pedagogickým zaměřením. Jen nic nesváděj na spolužáky. Naopak až půjde do tuhého, i oni se změní a začnou být odpovědnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.