Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřeboval bych převést m2 na m3. Jak na to?
m2 = obsah, m3 = objem Není to kompatibilní!
Ovšem třeba pro vytápění, kde víte plochu v m2 např 80m2 a chcete vědět, kolik je to m3 pak stačí vynásobit výškou např 2,2m = 80m2 x 2,2m= 176m3.
@rv chtěl jsem najít podobný příměr, ale neměl jsem dost fantazie.
Zkoušel jsem si nedávno spočítat cenu dřeva - budu obkládat vyvýšenou terasu ze ZB. Uvažoval jsem mezi palubkama a fošnama.
Cena palubek cca 250kč za m2
Cena fošny cca 7000 za m3
Palubky jsou 19mm hrubé, čili do do výšky 1m se jich vleze 52,6.
Pokud počítám správně tak se dostanu na cenu palubek za m3 - 250kč x 52,6 = 13.150,- Kč
Fošny tedy vyjdou levněji, otázka je, zda nebudou pokroucené a kolik jich dám bokem
Zdravím
Dobrý den, jsou tu samé chytré odpovědi, ale tak mi pomozte prosím taky
Když mám pro nepřekročení nahodilého požárního zatížení 0,2kg/m2 3 kabely UTP (počítám, že hmotnost hořlavé izolace M je 0,025kg, Pn1 pro 1 UTP na jeden metr je= 0,65Kg/m2.
Potřebuji vědět kolik můžu dát maximálně UTP, abych se vešel do 0,2kg/m3?
poradil bych vám, zeptej se v Lidlu...tam jsou na to odborníci...měl jsem tu možnost dostat jejich "výkaz výměr" ...pro mě to byl nákupní seznam prací...tam chtěli oklepat a odvést XX m2 omítky a uložit na skládku (jedna položka)...na můj dotaz jak zjistím kolik m3 a následně potom z m3 = t se rovná jejich XX m2 omítky mi bylo odpovězeno, že je to standardní položka...to dneška nevím kolik m2 je m3
Přesně tak...Lidl si s jednotkami nedělá žádnou hlavu.
A mají na to manuál tlustší než všechny svazky co jsou ve Strahovské knihovně.
Nicméně před pár lety po mne chtěla jedna nejmenovaná fakulta jedné nejmenované VŠ uvádět potrubí v m2 a nikoliv délkových. To jsem opravdu odmítl, protože jsem nenavštěvoval v tomto ústavu hodiny matematiky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.