Nejste přihlášen/a.
Hezké sváteční odpoledne,
řeším dilema ohledně své studijní budoucnosti. Jsem přijat na VŠ obor biochemie, ale až teď jsem si uvědomil, že tento směr pro mě není vhodný. Psychologie mě vždycky zajímala, nechal jsem se ale odradit tradičním remcáním, že neseženu práci, takových jako já jsou mraky apod. Nyní je mi ale jasné, že laboratoř mě neláká, ba spíš děsí a studovat obor, o který nemám upřímný zájem není perspektivní.
Ale k mému dotazu: Nevím, jestli si vzít rok volna a připravovat se na přijímačky na psychologii nebo zda na biochemii nastoupit, podat si přihlášku na psychologii a po roce studium ukončit. Přece jen jsem více méně všestranný student, myslím že bych si nějaké znalosti z biochemie odnesl, jen nevím, jaký to má smysl; kolik toho z biochemie v psychologii uplatním. Co se týče biologického a chemického základu, tak ten už po maturitě mám.
Byl by mi někdo schopen poradit?
Předem moc děkuji
Moje rada: za b) je správně. Nastoupit na biochemii a dokončit ročník. Snažte se projít oběma semestry s dobrými výsledky. Prostě to zkuste. Není vyloučeno, že Vás některý povinný předmět chytne a zůstanete. Rok volna nevidím jako ideální řešení. Ztratil byste pravidelný režim studenta se vším, co to obnáší. V mezičase si můžete zkoušet svoje schopnosti a limity v kontaktu s druhými lidmi třeba jako dobrovolník. Pro studium psychologie je to dobrá průprava.
Já si myslím, že takový psycholog s přesahem do biochemie, který by měl aspoń trošku představu, co se děje v lidském mozku z toho ,,chemického" hlediska, to by mohlo být fajn obecně si myslím, že každá forma vzdělání člověka nějak obohatí a může pak vidět různé věci v nečekaných souvislostech.. nevím, jeslti to není představa naivní, ale myslím,že to tak je
Dobrý den, to jsou skutečně dva obory, které jsou od sebe hodně vzdálené. Přesto bych Vám doporučil pokračovat ve studiu a nepřerušovat tuto návaznost. Rok je dlouhá doba a Vy poznáte prostředí na VŠ i neztratíte studijní schopnosti. Také získáte naplněný čas a můžete si další plány rozmyslet, resp. třeba zůstanete u té biochemie (což není špatný obor). Zdravím!
Ano, co se přeruší, tak se potom zase obtížněji navazuje. Navíc je zde "nebezpečí", že by tazatel mohl během toho roku začít vydělávat pěkné peníze a jeho motivace k dalšímu studiu by pohasla.
Já si myslím, že biochemie je to, co v psychiatrii a neurologii využiješ. Věř že jo! Ne nadamo se říká, že jedině psychiatr dovede srovnat chemii mozku. Je spousta oborů o kterých nemá normální smrtelník ani páru. Běž na biochemii a rozhlížej se. Pořád lepší, než hnípat rok doma a motat se mezi pc a roznášením letáků.
jancaak, vidíš někde slovo psycholog?
jancaak, to bude asi nedorozumění. Vy odpovídáte mi. Ne tazateli. Špatně jste svou odpověď zařadil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.