Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli nevíte, či neznáte nějakou internetovou adresu pedagogicko-psychologické poradny online zdarma...? Děkuji předem za každou radu.
Po internetu? to nemůže fungovat. Dítě musím vidět a mluvit s ním a pak teprve mohu rozhodnout. Najděte si na internetu poradnu v okolí, nebo v každé škole je poradce zdarma a na ty se obraťte.Zkuste napsat problém, třeba pak poradíme víc. Obyčejně jde u dětí o nějakou DYS... nebo hyperaktivitu, nebo jen chcete zjistit zda je dítě zralé do školy? Nevím o jaký věk se jedná, někteří rodiče chtějí poradit s dalším studiem nebo s jiným problémem u dítěte.
U psychologa už právě přítelkyně byla a tam jí neřekli vůbec nic, proto jsem se chtěl zkusit zeptat i jinde na náš problém. Jedná se o 9 letého kluka.
Zkuste napsat v čem je problém, je tu spousta lidí, kteří dokáží poradit. Píšete syn přítelkyně, nemá problém s tím, že si maminka našla přítele?
Popsal jste to přesně a v podstatě si odpověděl. Kluk tápe a hledá kam patří, věnujte se mu co nejvíce. Telefon na rodiče spolužáka(nejlíp když to děti vůbec neví) a zeptat se co je za úkol aby chlapec zbytečně nenosil špatné známky. Určete malé povinnosti které bude muset plnit a hodně chvalte. Je vidět, že máte o chlapce zájem ale především to tak musí cítit on. Tak hodně štěstí a jistě se to časem zlepší.
Je to první období tzv. prvního, vzdoru, začíná si uvědomovat sám sebe a tápe, hormony začínaj pracovat. Chce to vééélkou trpělivost, mluvit s ním, jít přkladem, podle nálady s ním diskutovat, vysvětlovat, je to fakt někdy šílený, ale puberta je ještě lepší
Jenže tohle už trvá přibližně rok, mluvíme s ním neustále, ale on prostě nevnímá. Řeknete mu něco jednou, dvakrát, třikrát a i tak to co se po něm chce neudělá. Na všechno vám řekne ano a nic se dál neděje. Když na něj mluvíte, většinou vám ani neodpoví, tak jak s ním máme jinak mluvit? Snažíme se s ním učit i zábavnějšími způsoby, formou hry, ale nic nepomáhá.
Rok? Naše dcera začala být v pohodě asi po půl roce, než si to všechno v hlavě srovnala. A nechcete radši někam k psychologovi zajet? Já si myslím že můžete i do jiného města, tohle je dlouho
Nebo nesvěřuje se babičkám? Vy opravdu potřebujete pomoct
Obě babičky žijí v zahraničí. Navíc babička ze strany jeho otce nemá na ničem zájem, dokonce prý i řekla, že vnuka nemá ráda, takže tam určitě nepochodíme. Jak jsem již řekl, u psychologa byli, ale asi to bude potřeba zkusit znovu a jinde, jelikož tam nám skutečně v ničem nepomohli. Je to vážně zapeklitá situace, jednou tak, podruhý jinak...
Opravdu hledejte, ono to opravdu stojí za to, chlapec může začít utíkat z domova, za pár let se může chytit party, znám u nás paní, které se syn dal na drogy..
S dětma to je běh na dlouhou trať. Nejni to stroj, který ined poslechne a bude dělat co chcete nebo co má. Vím, je to hrozný. Zkuste jinam do poradny a hlavně nic nevzdávejte, vydržte, vyplatí se to, vše se v dobré obrátí.
Něco podobného znám já... S manželem jsme se seznámili před 6ti lety. Dceři, kterou má ve své péči, bylo deset. Jeho dcera byla ze mě nadšená, všechno klapalo. Dobře se učila. Jí matka opustila v jejích 6ti letech. Bylo to dobré do jejích 14ti let, kdy se zničehonic její matka objevila a začali se s dcerou o víkendech scházet u babičky, kam dcera pravidelně chodí. Scházeli se takto každých 14dní a přesně jak říkáte. V neděli s ní nebyla řeč, zakřiklá, odpověďí na otázku jestli jí něco trápí bylo "ne nic, dobrý" a do poloviny týdne ve škole jsme viděli výsledek návštěvy.. zapomínání, špatné známky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.