Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem studentka a musím říct, že pro mě ekonomie není moc silnou stránkou, potřeboval bych od Vás pomoc.
-Chtěla jsem se zeptat do jakého ekonomického sektoru patří "práce žen v domácnosti", zda do nějakého vůbec patří...
-pan Novotný prodal akcie firmy KFC v hodnotě 500 000 dolarů a koupil za stejnou hodnotu akcie jiné firmy. Poplatek za prodej a nákup akcií ho činil 5000 dolarů, co se stalo z HDP USA.
A, nezmění se, protože se obě transakce vykompenzují
B, klesne o 500 000
C, vzroste o 5000
D, vzroste o 500 000
Děkuju Vám velice a přeji zbytek hezkého dne.
žena v domácnosti = osoba bez zdanitelných příjmů /pokud např. nemá příjmy z pronájmu apd./ = služby /v domácnosti/
to je teda, jako ufo, docela oříšek. Samotnou mně to zajímá.
Neporadila jsem, omlouvám se, alespoň se otázka posunula výše. PT /stařenka/
1. V obvyklém ekonomickém výkaznictví se domácí práce neobjevují, protože se o nich neúčtuje.
2. Bohužel informace nejsou dostatečné pro odpověď, tzn. zadání je špatné. Pokud si doplníte, že pan Novotný není Amík, že to koupil na US burze přes US brokera (tj. poplatky šly do USA) a prodávající buď nebyl Amík nebo to byl Amík, ale o těch akciích v majetku už předtím účtoval jako o hodonotě 500 000,- tak odpověď je C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.