Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina-přivlastňovací zájmena-kontrola vět

Od: beaty odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mohli byste mi, prosím pěkně, poradit se 3 větami v němcině? Nevím, zda mám správně přivlastňovací zájmena. Otázka byla vždy zadání a až odpověď na ni jsem vymýšlela já. Děkuji předem za opravu.

1) Gehört der Kugelschreiber Steffi und Lena? Ja, der Kugelschreiber gehört ihnen. Das ist ihren Kugelschreiber.

2) Gehört der Modekatalog Rita? Ja, der Modekatalog gehört ihr. Das ist ihr Modekatalog.

3) Gehören die Sportschuhe den Zwillingen? Ja, die Sportschuhe gehören ihnen. Das ist ihren Sportschuhe.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Přivlastňovací zájmena jsi zvolila správně, ihr znamená její i jejich. Ale špatně skloňuješ (i v němčině musí být podmět v 1. pádě) a zapomněla jsi na shodu podmětu s přísudkem.

Přivlastňovací zájmena se v čísle jednotném skloňují jako člen neurčitý, v množném jako člen určitý. Zkus si odpovědi sama opravit, vrátím se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]