Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o pomoc s výpočtem několika příkladů, protože už je to nějakou dobu, co jsem ze školy a opravdu nevím:
není třeba počítat příklad číslo 4.
Děkuji
BA okraj, k čemu to potřebujete? Nezdá se mi, že to máte za domácí úkol.
Taj ted ten druhý příklad. Zase bez goniometrie či trigonometrie. Ten obdélník mám navrhnout jakýkoli s daným poměrem stran, tak proč ne třeba jednoduše a = 2 cm¨, b= 3 cm. Onsaj pak bude součin 6 cm², úhloúpříčka z Puthagorovy věty odmocnina z 13 (v centimetrech)-
Přílad 6:
Vrcholy trojúhelníka označíme A, B, C, strany a (proti A), b, c. Patu výšky na stranu a pznačíme Pa. Ze zadání máme a = ´250 [cm], v = 120 a nejkratší stranu označím třeba b= 150 (to, ýe je skutečně nejkratší, zatím nevím jistě, to ověřím nakonec až vypočtu i c)., Je tedy v = A Pa, b = AC
Pro uhel γ při vrcholu c zjevně platí sin γ = v:b a odtud ho vypošteme, Následně z Pythagorovy věty spočteme úsek C Pa na straně a; budiž to a1: 150² = 120² + a1² (vyjde a1 = 90).Následně úsek a2 = Pa B dopočteme jako a − a1 = 160 (což je víc než a1 , takže i b bude větší než c a c je skutečně nejmeněí strana trojúhelníka. Úhel β při vrcholu B nyní můžeme spočítat buď z toho, že tg β = 120:160, nebo můžeme spočítat z Pythagorovy věty stranu c a následně použít sinus. No a zbylý úhel nejjednodušeji spočteme dopočtením do sto osmdesáti stupňů (ale jsou i jiné možnosti, například spočítat jeho sinus ze sinusové věty).
Ad sedm" Obecně obsah lichoběžníku je výška krát střední příčka. Takže střední příčka musí být 30 cm, dolní základna o d cm delší a horní o d cm kratčí, kde d je nějaké kladné číslo menší než 30. Tak zvolým třeba rovnoramenný lichoběžník, zvolím nějak d a nejprve spočtu boky z Pythagorovy věty a následně obvod. Chci-li si s tím dát tu práci, zkusím najít d tak, aby výpočet byl co nejjednodušší (zkusil bych d = 1,5 cm).
Strašně moc děkuji. podle návodu jsem to nějak načrtl a dal podle vzorců dohromady na papír. Jelikož jste na tom strávil svůj soukromý čas a nemusel jste, řekněte mi, prosím, co jsem dlužný.
Děkuji
Tak jistě že jsem nemusel, takhle prostě poradna funguje. A nevím, jak moc to pomohlo ři pomůže, a ke kompletnímu zpracování i s postupem ty mérady mají daleko. Pokud vám k něčemu byly, stadardní ocenění je po registraci některé oppovědi ocenit jako dobré, můýete ař tři. (Doufám, že v tomto kontextu neporušuji pravidlo Z9
K tomu prvnímu ani moc goniometrie nepotřebuji. Vzhledaem k tomu, ře výseč s úhlem 60 stupňů představuje šestninu kruhu, nalezení pllměru se redukuje na hledámí poloměru kružnice s obsahem 600 cm².
Ten druhá je také jednoduchý, ale v další oodpovědi; pokud tedy na to mezi tím nepřijdete sám.
Tak ještě poradím s pčíkladem 3: tangenta toho uhlu bude 3,2:10 A k příkladu 8 lze říci, že definiční obor je celé R a obor hornot je uzavřený interval <–½,½>. a graf je opravdu triviální, jde o sinusovku posunutou o 90 stupˇů, tedy vlastně o kosinusovku, ale s poloviční amplitudou. Ale co se týče kompletného vypracování ať už za peníze nebo zdarma, bez ohledu na nějaké morální aspekty do zítřka je na o příliš málo času. A stejně se mi nezdám že by ty příklady byly stejné.
dravím,
chci se zetat, jak dopatl opravný te´´st, a zda mé radt pomohly. Pokud se zaregistrujete, můžete napsat podrobnosti i vnitřní poštou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.