Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příklady z goniometrie

Od: samael* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím o pomoc s výpočtem několika příkladů, protože už je to nějakou dobu, co jsem ze školy a opravdu nevím:

není třeba počítat příklad číslo 4.

Děkuji

Příklady z goniometrie

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

BA okraj, k čemu to potřebujete? Nezdá se mi, že to máte za domácí úkol.

Taj ted ten druhý příklad. Zase bez goniometrie či trigonometrie. Ten obdélník mám navrhnout jakýkoli s daným poměrem stran, tak proč ne třeba jednoduše a = 2 cm¨, b= 3 cm. Onsaj pak bude součin 6 cm², úhloúpříčka z Puthagorovy věty odmocnina z 13 (v centimetrech)-

samael*
hodnocení

Zcela na rovinu. Ma draha polovicka je na souk.obchodce a pokud neudela test, prolitne a to je pruser. Pomuzu se vsim, ale toto ani ja neovladam. Test ma zitra, proto jsem i psal, ze klidne zaplatim vypocitani, protoze jde na opravu a asi bude mit tento stejny test. Pokud by jste byl ochotny to dat dohrromady, dejte vedet a reknete si cenu, opravdu. Dal bych Vam i soukr.mail, at neresime tady. Diky

hodnocení

1x

Přílad 6:

Vrcholy trojúhelníka označíme A, B, C, strany a (proti A), b, c. Patu výšky na stranu a pznačíme Pa. Ze zadání máme a = ´250 [cm], v = 120 a nejkratší stranu označím třeba b= 150 (to, ýe je skutečně nejkratší, zatím nevím jistě, to ověřím nakonec až vypočtu i c)., Je tedy v = A Pa, b = AC

Pro uhel γ při vrcholu c zjevně platí sin γ = v:b a odtud ho vypošteme, Následně z Pythagorovy věty spočteme úsek C Pa na straně a; budiž to a1: 150² = 120² + a1² (vyjde a1 = 90).Následně úsek a2 = Pa B dopočteme jako a − a1 = 160 (což je víc než a1 , takže i b bude větší než c a c je skutečně nejmeněí strana trojúhelníka. Úhel β při vrcholu B nyní můžeme spočítat buď z toho, že tg β = 120:160, nebo můžeme spočítat z Pythagorovy věty stranu c a následně použít sinus. No a zbylý úhel nejjednodušeji spočteme dopočtením do sto osmdesáti stupňů (ale jsou i jiné možnosti, například spočítat jeho sinus ze sinusové věty).

hodnocení

1x

Ad sedm" Obecně obsah lichoběžníku je výška krát střední příčka. Takže střední příčka musí být 30 cm, dolní základna o d cm delší a horní o d cm kratčí, kde d je nějaké kladné číslo menší než 30. Tak zvolým třeba rovnoramenný lichoběžník, zvolím nějak d a nejprve spočtu boky z Pythagorovy věty a následně obvod. Chci-li si s tím dát tu práci, zkusím najít d tak, aby výpočet byl co nejjednodušší (zkusil bych d = 1,5 cm).

samael*

Strašně moc děkuji. podle návodu jsem to nějak načrtl a dal podle vzorců dohromady na papír. Jelikož jste na tom strávil svůj soukromý čas a nemusel jste, řekněte mi, prosím, co jsem dlužný.

Děkuji

Tak jistě že jsem nemusel, takhle prostě poradna funguje. A nevím, jak moc to pomohlo ři pomůže, a ke kompletnímu zpracování i s postupem ty mérady mají daleko. Pokud vám k něčemu byly, stadardní ocenění je po registraci některé oppovědi ocenit jako dobré, můýete ař tři. (Doufám, že v tomto kontextu neporušuji pravidlo Z9

hodnocení

0x

K tomu prvnímu ani moc goniometrie nepotřebuji. Vzhledaem k tomu, ře výseč s úhlem 60 stupňů představuje šestninu kruhu, nalezení pllměru se redukuje na hledámí poloměru kružnice s obsahem 600 cm².

Ten druhá je také jednoduchý, ale v další oodpovědi; pokud tedy na to mezi tím nepřijdete sám.

samael*
hodnocení

Děkuji za odpověď. I kdybych se více snažil a že jsem se snažil, nedal jsem dohromady nic. V matematice všeobecně jsem úplně mimo. Pokud by jste to dal kompletně dohromady i s postupem, jsem ochotný za to zaplatit, protože je to důležité a spěchám na to. Díky

hodnocení

0x

Tak ještě poradím s pčíkladem 3: tangenta toho uhlu bude 3,2:10 A k příkladu 8 lze říci, že definiční obor je celé R a obor hornot je uzavřený interval <–½,½>. a graf je opravdu triviální, jde o sinusovku posunutou o 90 stupˇů, tedy vlastně o kosinusovku, ale s poloviční amplitudou. Ale co se týče kompletného vypracování ať už za peníze nebo zdarma, bez ohledu na nějaké morální aspekty do zítřka je na o příliš málo času. A stejně se mi nezdám že by ty příklady byly stejné.

hodnocení

0x

dravím,

chci se zetat, jak dopatl opravný te´´st, a zda mé radt pomohly. Pokud se zaregistrujete, můžete napsat podrobnosti i vnitřní poštou.

samael*
Dobrý den,
Chtěl jsem napsat hned, jak budou výsledky. Pravdou je, že otázky byly zcela jiné, ale snad jsem i díky Vaší předchozí pomoci, nějak pomohl. Jakmile bude vyhodnoceno, dam určitě vědět, jen doufám, že to nebude propad:):):)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obsah lichoběžníku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]