Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Představivost je důležitejší než vědomosti

Od: izabela odpovědí: 9 změna:

Mohl by mě prosím někdo vysvětlit tento citát:

¨Představivost je důležitejší než vědomosti¨

děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Než někdo přišel s novým vynálezem, musel mít hlavně představivost. Jak mohl vynálezce kola VĚDĚT jak vypadá kolo, když ještě neexistovalo? Představil si ho ;)

arimas*

tak tahle odpoved se mi libi nejvice *palec*

pepyk93*
hodnocení

2x

No já to vidím asi takto.

Je lepší pochopit daný jev a umět ho vysvětlit třeba vlastními slovy,než se naučit nazpaměť třeba dvacetiřádkový encyklopedický výklad totoho jevu a vůbec něvědět ,,o co go".;)

tesyk*
hodnocení

2x

Vědomost je to, co je více, či méně, obecně známé. Představivost je něco, co nemá zatím reálný základ.

pavka76*
hodnocení

1x

Myslím,že ta představivost by neměla být brána, jako nějaké snění,nebo fantazírování,ale umění konstruktivně pracovat s vědomostmi. Prostě vidět věci a souvislosti,které jiní nevidí. Základ je to IQ.

marenka*

Na to mi sedí jedna hra, kterou ráda hraju.. Dostanu k dispozici ozubená kolečka, kladky, úchytky, prkýnka, terén.. a já musím dostat s těmito pomůckami kuličku z bodu A do bodu B. Znalosti využiju- směr pohybu, přitažlivá síla,směr odrazu, ale bez představivosti bych se nehla. ;)

pavka76*

Ta Vaše představivost by ale bez znalostí nebyla. To by jste třeba čekala,že se kulička vznese a sama do bodu B doletí.

Každopádně gratuluju k takové hračce,taky je mám rád*placni*

kjanik112*
hodnocení

0x

Lidí, kteří ví, je většina.Svět je zaplavený informacemi- a ukazuje se, že něco vědět a něco umět je veliký rozdíl. Vědět ještě zdaleka neznamená umět. Brzy se o tom přesvědčí každý čerstvý absolvent školy. Ale vymyslet originální řešení umí jen ten, kdo má představivost-fantazii.A takových lidí je málo.

vojtazanda*
hodnocení

0x

V podstatě už to tady řekli ostatní, ale chápu to tak, že když má člověk představivost, tak dojde k vědomostem (třeba i sám) a může je rozvíjet.

Zatímco když člověk má jen vědomosti, tak nemá "jak" je rozvíjet.

Představivost "tvoří" vědomosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]