Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomoci z výpočtem v jakém poměru ředit

Od: tealceu® odpovědí: 3 změna:
Hezký den,nevím přesně kam to hodit a tohle vlákno mi přijde nejlepší.Potřeboval bych poradit z jedním výpočtem.Mám přípravek který se ředí v poměru 3 ml na 10 l vody. Potřebuji vypočítat kolik kapek je do 500 ml vody :)Takže:1 kapka je: 0.033 ml3 ml se ředí do 10 litrůKolik kapek tedy musím dát do 500 ml vody?Vycházejí mi kraviny :(Předem moc děkuji za pomoc :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Do 500 ml 0,15 ml. 0,15 : 0,033 =? Co ty nato?

150 : 33 = 4,5..., tedy 4,5 kapky.

doplněno 01.06.17 10:00:

90 kapek nejsou 3ml, ale 2,97ml. Na výsledku to sice prakticky nic nemění, ale je to jako školní příklad, takže pracujme s čísly přesně;)

hodnocení

Moc děkuji *placni*

jabraka*
hodnocení

0x

100 kapek je 3,3ml

90 kapek jsou 3 ml ty přijdou do 10l.

90:20 = 4,5 tedy to přijde do 1/2 litru vody.Nevím,jak rozdělíš kapku,takže kápneš 9 kapek do 1 l. vody.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]