Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Násadka na pero

Od: michalverner odpovědí: 14 změna:

Ahoj neporadil by mi někdo prodejnu tady v ČR kde by bylo možné sehnat takovouto násadku na pero?Vůbec nikde nic takového nemají.Jde mi hlavně o ten nakloněný držák co se do něj nasazuje hrot. Děkuji

Násadka na pero

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

1x

Když sem se dočetl k tazatelově poznámce "je to klasická násadka na redispero", došlo mi to ;) Název "redispero"je jen jiný název pro "trubičkové pero":-D Z čeho a proč pojemnování "redispero"vzniklo netuším, ale u nás doma se to za mého mládí používalo, s výrazem "trubičkové pero"jsem se setkal až v obchodech, když jsem si "trubičková pera"kupoval v druhé polovině 70.let.
Nejsem si už teď přesně jistý, ale mám ten dojem, že násadky pro klasická pera a trubičková pera byly shodné a ta kovová objímka byla součástí přímo trubičkového pera. Bohužel se nepodívám, vím, že v krabici se starými modelářskými potřebami ta pera i s násadkami ještě určitě mám, ale kde je momentálně ta krabice vůbec netuším :-P
Redispero = trubičkové pero je i v popisu zde

doplněno 08.08.17 14:21:

nd06.jxs.cz/...

doplněno 08.08.17 14:22:

obrázek je z diskuse tady - to vlastní trubičkové pero je ale v té objímce nasazeno obráceně

michalverner
hodnocení

No já potřebuji tu vyhnutou násadku.Řešit jestli je trubičkové pero stejne jak redispero je naprosto jedno.Každopádně já tam budu nasazovat tento hrot.

Násadka na pero #2
ronyx*

Ano, takže potřebujete klasickou násadku - tato pera se nestaví kolmo na odložku jako pera trubičková (ta jsou určena hlavně pro práci v šablonách). Mrkněte sem - jsou tam jak násadky, tak pera pro různou sílu čar (redispera).

michalverner
hodnocení

Díky za radu,ale na odkazu jsou jen násadky klasické a takovou nepotřebuji.

Koukám na to stejně jako @ronyx a @martincakl. Jsme všichni technici a tak trochu nechápeme (aspoň já s ronyxem), proč by někdo chtěl stavět pero kolmo k papíru. Ale něco jsem našel, že vy chcete to pero vytočit do strany?!

doplněno 08.08.17 16:52:

Pro Ronyxe: Redispero a trubičkové pero není totéž. Jen mají stejnou násadku.

Násadka na pero #3
michalverner
hodnocení

Ano,chci ho vytočit do strany(lépe se s ním pak drží sklon písma a mění přítlak),ale násadkou samotnou protože se v ní dají měnit hroty.

doplněno 08.08.17 21:29:

Možná jsem hned na začátku měl uvést že tuto násadku budu používat ke psaní.

ronix - "redispero" je jen jiný název pro trubičkové pero"

Není. Redispero vypadalo na pohled stejně, jako obyčejné pero, ale místo hrotu mělo kulatou placičku (různých průměrů) a jakýsi "přídavný zásobník" na inkoust, tvořený kouskem pružného plechu. Psaly se s tím široké čáry. Redispero se nasazovalo do běžné násadky.

Smysl té násadky na tazatelově obrázku moc nechápu a v životě jsem jí neviděl.

Ech "Amper" mě předběhl. Příště musím líp číst... :(

Násadka na pero #4

hodnocení

0x

Co do toho přijde za pero/hrot? Dříve se obdobné držáky používaly na technická trubičková pera. V objímce byl ale závit!

michalverner
hodnocení

Je to klasická násadka na redispero.Jen má vykloněný konec.

hodnocení

0x

Silně mi to připomíná trubičkové rýsovací pero..

Ovšem to je záležitost stará cca 30-40 let..

hodnocení

0x

Proč to musí být prodejna v ČR?
Neexistuje nic, co by se nedalo koupit na aliexpressu (cena cca od osmi dolarů, tj. od 180 Kč).

aliexpress.com/...

doplněno 10.08.17 08:04:

Obávám se, že ta násadka, co (snad) koupíš v Česku, bude stejně pocházet z toho asijského zahraničí :)

michalverner

Se zahraničím mám špatné zkušenosti proto jsem již v dotazu uvedl že mi jde o to jestli je tuto násadku možné koupit v ČR.Otázka byla na ČR ne na to jestli je to možné koupit ze zahraničí.

michalverner

Myslel jsem zkušenosti s nákupem ze zahraničí

michalverner
hodnocení

0x

Tak díky všem za rady.Nakonec jsem si tuto násadku stvořil sám.Kus dřívka+páska na hadice:).

Násadka na pero #5
Násadka na pero #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]