Nejste přihlášen/a.
Nevíte nikdo náhodou co by mohla být odpověd, když mam: magnetické pole - označení a jednotku
Vím to, a ne náhodou. Poprvé jsem se to kdysi učil ve škole, i když jsem to do dnes velmi nepoužíval, teda myslím tím označení a jednotku. Ale teď, když potřebuji zjistit nějakou fyzikální veličinu a to okolo něj, napíšu to do vyhledavače a najdu si to a nastuduji na internetu.
Takže, když umíš otevřít poradnu, budeš určitě umět napsat třeba do Googlu: magnetické pole a potom kliknout na hledat.
Já jsem to udělal a mám možnost si vybrat asi ze 100 00 odkazů k této otázce. Tam už se něco dozvíš.
Kdybych ti napsal jenom přímou odpověď na tvoji otázku, zase by jsi nic nevěděla. Nauč se hledat a používat při tom svůj mozek... Do budoucnosti ti to jenom prospěje.
Tak spoň když už neporadíte tak byste to mohli aspoň zkontrolovat označení je H a jednotka je A ampér. Mám pradu?
Myslím si, že jsem ti poradil, a označení H je označení intenzity magnetického pole, které je jednou veličinou magnetického pole. Takže to máš částečně dobře. Ještě by jsi měla přijít na to, že další veličinou magnetického pole je hustota magnetickéhotoku, a ta má také určené označení. Na to si musíš přijít sama. Dále A jako Ampér je sice jednotka, ale jednotka elektrického proudu, takže nemáš zcela pravdu. Je vidět, že jsi už někde něco četla, protože průchodem el. proudu vodičem vzniká magnetické pole. Opět ti musím poradit jedno, otevři si učebnici, vypni MP3, soustřeď se a naštuduj si aspoň to, co je v ní. Čtením na internetě si tuto problematiku můžeš podstatně objasnit, vlastně dostat se aspoň k těm základům, aby jsi jim porozuměla...
Bohužel, jedna pravda je a bude věčná... Učit se, učit se, učit se!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.