Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

FCE -eseje

Od: romman odpovědí: 5 změna:

Dobrý den.

Mám necelý měsíc do zkoušek FCE a mám jednu pochybnost. Přijde mi, že nemám dostatečně natrénované eseje na tuto zkoušku. Kolik esejí by měl učitel studentovi zadat při individuální přípravě na tuto zkoušku - dejme tomu za 16 lekcí kdy jedna trvá 90 minut? Já zatím napsal pouze jednu což mi přijde žalostně málo a pomalu si chci stěžovat . Mezitím jsem měl za úkol napsat třeba i pár vět na procvičení slovíček či text na necelou stránku, ale nikdy (kromě jednoho případu) se nejednalo o FCE esej, která mě bude čekat v ostrém testu. Přijde mi, že se jedná o vážné pochybení učitele.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je špatné. Jestli bude esej ve zkoušce na 100%, tak by jich měl zadat víc.

Ale stejně si myslím, že když se seberete, napíšete pár esejí sám o sobě, tak Vám to pomůže víc než fakt, že šlo o "vážné pochybení učitele".

romman
hodnocení

Jde mi o FCE "eseje" celkově.

Jak se mám jako sebrat a napsat eseje sám o sobě? To si to mám i sám zkontrolovat?

iz*

Copak je takový problém po napsání esejí požádat vyučujícího o jejich kontrolu? Já bych si k tomu k tomu ještě nenápadně posteskla, že je škoda, že v rámci studia nepíšeme více esejí...

Přesně tak, požádat o opravu (odmítnout opravdu nemůže). Omlouvám se, že jsem to nenapsala, připadlo mi to automatické.

Za svoje učení zodpovídám já. Když mi můj lektor na CPE první 4 lekce předkládal gramatiku a čtení (ve kterých dosahuju min. 80% bez jakékoliv výjimky), tak jsem mu řekla: "Mohli bychom v dalších hodinách dělat hlavně poslechy a mluvení? Dělá mi to problémy." Nedovedu si představit, že bych dál chodila na výuku, dělala to, co nechci, a pak si stěžovala, že se mnou lektor nedělal, co jsem chtěla.

Tazateli, já sama AJ učím a nejhorší je student, co přijde, posadí se a "teď se postarejte o to, ať umím anglicky". S takovými to nefunguje. Učí se on, ne já. On si určuje směr svého učení, on to tu vede, ne já. Já jsem facilitátor. Umožňuji učení, zprostředkuji znalosti, které nemá. Ale otěže v rukou má můj student. A výsledky podle toho vypadají ;)

doplněno 02.06.17 12:52:

Trošku asi ano. Nevadí.

To, že odmítla kontrolovat psaní, to od ní hezké není. Když student sám vyvine nějakou aktivitu, tak nemůžu odmítnout, pokud toho nejsou fakt nálože. Já občas studentům, když to není 2x měsíčně, pomůžu i s napsáním formálního dopisu nebo sepsáním smlouvy do práce. Nezneužívají toho.

Moje studentka na češtinu (cizinka) mi 3x týdně přinese dopis nebo jiné psaní, naposledy asi 14 stránek cvičení na skloňování. Fakt si nedokážu představit, že bych odmítla.

Jestli se chcete na eseje připravit sám, jde to pomocí srovnávání. Nastudujte si, co o esejích píší v učebnicích a na webovkách (k FCE jsou toho kvanta), často mívají i špatně napsané eseje, kde Vás nechají najít chyby, abyste je nedělal sám. Pak jednu sepište sám a zkonzultujte ji se vzory a návody, tipy, které jsou v učebnicích. Zda jste postupoval dle pravidel. Jazyk Vám bohužel nikdo neopraví, ale o jazyk samotný až tak úplně nejde, spíš o to, aby ten útvar opravdu byla esej.

romman
hodnocení

Moc děkuji za radu. Snad jsem v předešlém příspěvku nevyzněl nijak agresivně. Zajdu tedy za učitelkou zatím pouze s prosbou nikoliv stížností. Mám však takový pocit, že kdybych neustále něco psal tak mě s tím poe k šípku, protože už několikrát zmínila, že to zabírá hodně času to kontrolovat. I to je důvod proč jsem sám nic nenapsal a naivně čekal, že mi paní učitelka něco zadá. No...když na toto nepřistoupí ...najdu si jiného učitele. Jen se však bojím, že teď nebudu připraven na to blížící se FCE :(((

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]