Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu po škole chodit v ponožkách?

Od: janicka* odpovědí: 67 změna:

Dobrý den, po prázdninách jdu do prvního ročníku na zdravku v Brně. Ve škole už byla úvodní schůzka, na které byla mamka a dozvěděla se, že se tam musí přezouvat a rodiče nám mají koupit přezůvky. Pokud si někdo zapomene přezůvky, musí si koupit na vrátnici návleky. Jenže já už od čtvrté třídy na základce žádný přezůvky nenosím. Ve škole jsem doteď chodila v ponožkách, silonkách nebo úplně bosa, když bylo opravdu teplo. Rodiče o tom ví a nevadí jim to. Myslíte si, že tam budu muset na nohách přezůvky? Můžou mě to nařídit? Ve školním řádu mají, že se student musí přezout. Když chodím po škole v ponožkách a nemám na sobě boty, tak by to snad nemuselo vadit? Mohla bych říct, že jako ty přezůvky mám na sobě ponožky? Už je mi 15 a nesnáším, když jdeme s našima třeba na návštěvu a někdo mi vnucuje pantofle. Doma taky chodím bosa a v létě často i venku.

Můžu po škole chodit v ponožkách?
Můžu po škole chodit v ponožkách? #2
Můžu po škole chodit v ponožkách? #3

67 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můžou mě to nařídit? Ve školním řádu mají, že se student musí přezout.
Můžou. Minimálně proto, že je to nehygienické. Ale to byste jako budoucí zdravotník měla vědět.

ladinpraha*
hodnocení

3x

Škola je pro tebe jako zaměstnání. Takže když pominu to, že si takto roznášíš nevyzpytatelné bacily úplně všude a pominu i estetickou stránku věci, tak ve všech podnicích a institucích je v interních předpisech zahrnuta i BOZP. Zkus se podívat, co tahle zkratka znamená.

hahanaj*
hodnocení

3x

ano nos přezůvky ,protože tohle cos poslala to je prasárna první třídy s tím se nikde nechlub *cert*

Čuně z přesvědčení. Do zdravotnictví určitě přínos.

Ono ji to přejde, až začne chodit na praxi ;)

majsterjoe*
Doufám ze nezačne. O takové zdravotniky nestojím. A to nejsem zaujatý. Boso ať si každý chodí jak se mu chce, ale vse má sve hranice.

ria*
hodnocení

3x

Lidičky - copak nepoznáte klasického TROLLA? Správných rad a odpovědí je tu požehnaně, už nedávejte další "munici" děcku, které nemá nic lepšího na práci, než prudit naprosto zbytečnou a hloupou otázkou.

Já to taky říkal, ale je to marný, je to marný, je to marný...*zed*

sebod*
hodnocení

2x

Ale vážení, vždyť je to milé, že nás tady chce někdo pobavit. ;)

Dokonce o vlastních prázdninách *smich*

hodnocení

1x

Kdo u vás pere? Odpověď, že pračka, neberu. Tohle totiž nepustí.

Mimochodem boty zevnitř musíte mít taky hezké...

Doma to muze byt zajmavy:)
Sem si vzpomnel jak se parta viz. foto pri vstupu do bytu zula:-D

Můžu po škole chodit v ponožkách? #4

hodnocení

1x

Prosím o doplnění informací. Od 4. třídy bez přezůvek. Fajn. Pomíjím špínu na ponožkách a punčochách. Ale zajímá mě deštivý podzimní den a zimní den.

Spolužáci donesou do šatny na botách i na oblečení spoustu vody, v zimě je šatna plná rozsoleného sněhu. Opravdu je to tak úžasné a osvobozujcí ťapat ve vodě či rozsolené břečce? Opravdu nikdy nikdo v rodině nepřipomenul, že od prostydlých nohu tělo může docela vážně onemocnět? Tak na zdravce se na to snad dbát bude.

(Nuda v Brně? Neboj, po prázdninách nebude :))

hodnocení

1x

Kolegové,k čemu to rozčilování?

Puberťačka se evidentně nudí a tlemí se našim příspěvkům.

Ono ji to opravdu přejde,obzvláště na patologii *smich*

doplněno 05.07.17 14:51:

Jedubábino,to je svatá pravda *haha* *blee*

Ale wamp - hned vyhrožovat patologií. Úplně stačí to, co je na podlaze na urgentním příjmu :-D

majsterjoe*
Na praxi ji to nikdo nedovoli.

Klííd.

Tenhle troll mate tím, že si z otázkou dal "tu práci" a vybavil jí fotkama. Ale sedí, mčí a baví se jako každej druhej. Aktualizuje otázku se spoustou žádostí o rekci a nic *ee*

doplněno 05.07.17 16:59:

alenofůj: s otázkou

hodnocení

1x

Janičko, já si myslím, že ti pomalu končí dětství a začínáš dospívat. Měníš se v ženu. Žádná žena nebude chodit ani po škole, ani na pracovišti v ponožkých. A také nebude chodit v nějakých podivných, rozšmatlaných bačkorách. Určitě chceš být pěkná. Kup si nějaké pěkné nazouváky, sandálky. Budou ti slušet, budeš v nich hezká a také chodidlo bude ve správné poloze. Nebude mít snahu ploštět při chůzi po hladkém povrchu. To ani nebudu vzpomínat infekci, jakou jsou bradavice a plísně. ;) Už jsi mladá žena. Žádný "střap" se špinavýma, plochýma nohama s plísní a bradavicí.

Můžu po škole chodit v ponožkách? #5

hodnocení

0x

To je problem koupit si navleky a jit v ponozkach?
Vzdyt i ty navleky jsou skoro jak ponozky:)

Problém není koupit si nálepky problém je obou

ben®
hodnocení

0x

Ne, musím mít na nohách přezůvky.

Dobrý den, budete muset ctít a dodržovat školní řád - a tam je odpověď. Zdravím P.S. Ty obrázky jsou docela "ekl" .

doplněno 05.07.17 11:45:

janicka - doufám, že až tu "zdrávku" dostudujete, tak buď budete dbát více na čistotu nebo do našeho zdravotnictví vůbec nenastoupíte (navíc, i tam je celá řada řádů a předpisů, které se musí dodržovat).

doplněno 16.07.17 11:26:

Tato diskuze je marná a už zbytečná. Tazatelka jen hledá cestu, jak nedodržovat školní řád (hledá "ojeb").

xy
hodnocení

0x

Pereš si ty fusky sama?

doplněno 05.07.17 11:42:

Ve špitále před pár lety na operaci jsem žádné bosé sestry ani sestry jen v ponožkách neviděla. Ale je to už pět let.

hodnocení

0x

Ano, můžu chodit v ponožkách.

Dobrý den, povoluje-li to školní řád, vidim jen jediný problém, který by mohl školu vést k zakázaní a to, že by se mohli ostatní studenti inspirovat. Nejlepší by bylo, kdyby jste měla k tomuto jednání nějaký dobrý důvod, nejlépe zdravotní a potvrzený na papíru. To by byl pro škoku argument rodičům, až ostatní děti budou nosit domu ponožky s podrážkou.

janicka*
hodnocení

Všech 19 odpovědí jsem si přečetla. Většina z přispěvatelů nepochopila, že si sem píši o radu, ten web se jmenuje Poraďte.cz. Místo rady mě zahrnuli nadávkami a urážkami, aniž by o mně cokoliv bližšího věděli. Jediný, kdo se mi opravdu snažil poradit je AnonymR, tomu bych ráda poděkovala. Ve školním řádu školy kam půjdu, je napsáno, že se studenti musí po příchodu do školy přezouvat. Nic dalšího tam není. Podobně jsme to měli napsané ve školním řádu na zakládce. Pokud si někdo zapomněl přezůvky musel se zout a jít ze šatny v ponožkách. Bosých bylo ve škole denně několik a nikdo to neřešil. Když nechodím v místech, kde se ostatní přezouvají v botách, je podle mě každého věc, co mám nebo nemám na nohou. Jsem tak jednak zvyklá, ale mám pro to i zdravotní důvody. Nechtěla bych se ale vymlouvat a nosit pořád do školy papíry a razítka od lékaře, tak jako někteří od nás ze třídy na zakládce. To mi přijde trapný. Když jsem teďkom v pondělí nastupovala na brigádu, tak jsem si vzala přezůvky a náhradní boty. Na druhý den jsem ale poprosila vedoucí, jestli bych mohla chodit bosa. Nejprve říkala, že je špinavá podlaha, ale povolila mi to. Na té střední to ale bude asi bude problém.

liska*

Ale Vy jdete na zdravotní školu. Nechutné, nehygienické. To jako v ponožkách i na záchod i do jídelny, do laborky, na praxi. Víte, čím tam vytírají a jak? Nechápu, jaký zdravotní problém to musí být, když ani zdravotní otevřená obuv není vhodná. Naboso se chodí ze zdravotních důvodů venku, po pěšinkách, trávě, písku, oblázcích. Tam to dává smysl, ale tvrdou a studenou podlahu budovy Vám lékař sotva doporučil.

A také nezapomeň připomenout, co všechno si zatáhne do bot. *blee*

deny*
hodnocení

0x

Podle mě budeš muset mít na nohách bačkory. Pokud jsme si na střední zapomněli bačkory, tak jsme sice museli chodit v ponožkách, ale všichni to brali jako trest, aby si příště dali víc pozor a nezapomínali. I tak dostali zápis do třídnice, takže aby tak někdo chodil schválně by se netolerovalo. Navíc na zdrávce, tam tohle bude spíš přísnější. Sestra chodila na zdrávku a jako přezůvky museli mít certifikované pantofle s páskem přes patu.

janicka*
hodnocení

U nás se také dávaly poznámky kvůli přezouvání, ale jenom pokud se někdo v šatně nepřezul. Občas někdo chodil v botách, když si zapomněl přezůvky, ale vždycky se na to během dne přišlo a pak to byl pěknej mazec. Musel se okamžitě zout, odnést si boty do šatny a dostal poznámku. Někteří lidi to kvůli tomu dotáhli až na ředitelskou důtku. Když někdo neměl přezůvky a vyšel ze šatny v ponožkách, nikdo to neřešil, stejně tak pokud nenosil přezůvky opakovaně. Je možný, že na střední to bude ještě přísnější. Na druhý straně, mám hodně kamarádů a známých, kteří tam už chodí a říkají, že se to v tomhle od základky v ničem neliší. A tohle info mám i o zdravce, ale jiné, než na kterou půjdu. Vím, že přezůvky musí mít jedině na praxi, což je logický. Je mi jasný, že se budu muset podřídit pravidlům, pokud budou, s tím nic neudělám.

lucka*
hodnocení

0x

Ano, můžeš chodit po škole v ponožkách, jen musíš počítat s tím ,že si namlátíš :D já teda nevím, když vezmu v úvahu, jak je u nás na gymplu obložená podlaha.. občas to klouže i tak a ponožky jsou na sklouznutí se jako dělaná, přijde mi to jako divný nápad :D Dokonce mě i napadlo, že to píše někdo s nějakou obsesí na bosé nohy, kor když se podívám na ty fotky :D

janicka*
hodnocení

Myslím si, že je to každýho věc, v čem chodí nebo nechodí. Kdo to nezkusil, to nepochopí. Nemyslím ale jít bosa párkrát za rok, ale chodit tak pořád. Jak jsem psala tak k tomu mám ale i jiné důvody, které sem ale psát nechci. Dát sem fotky mi poradila kamarádka, aby na tu otázku vůbec někdo odpověděl. Těm argumentům ohledně bezpečnosti se vždycky směju. Když jsem byla za školu na olympiádě na jiný základce, tak tam se vůbec nepřezouvalo. Platilo to ale zřejmě jen pro větší děcka. Holky tak ze sedmý třídy, se honily po chodbě v botách na vysokých podpatcích, učitelé na to jen koukali a pohoda. A to nebezpečný jako není? Po olympiádě jsme šli do školní jídelny, která ale byla asi společná, protože jsem tam viděla i prvňáky. A dost z nich tam stálo ve frontě na oběd v ponožkách a mezi nimi starší děcka ve špinavých botách navenek. To zase vadilo mně. Starší kamarádka, která už chodí na střední, říká, že u nich se vůbec nepřezouvá. Jako nechápu, jak je možný, že se ty pravidla škola od školy tak šíleně lišej. Nemá to žádnou logiku.

lucka*

Jen říkám, jak mi to připadá, jistě,že je každého věc v čem si chodí nebo nechodí, ostatně dnes jsem tu něco takového řešila tak trochu také, v jiné diskuzi.. Choď si v čem chceš, jen říkám, že podle mě je to zvláštní a na první dojem mi přišlo ,že se člověk musí někde natáhnout :D Ale proti gustu žádný dišputát, jak říká babička :D Mimochodem zrovna já chodím na těch podpatcéch třeba i na menší tůry do přírody, když jdu s přítelem, nebo s kamarádkou někam za město, třeba k řece a přijde mi to pohodlné, i když vždy slyším od mamky, že se v tom určitě přerazím a že udu vypadat trapně a tak :d samozřejmě se jedná o širší podpatek a není nějak extrémně vysoký, na jehlách bych to orpavdu nedala.. ale to jen tak na okraj k mému pohledu na svobodu oblékání a obouvání :)

doplněno 06.07.17 21:27:

jen pro doplnění, půjdeš-li do nemocnice na praxi například, tak rozodně není Tvoje věc co si obuješ. zrvona tak jako v řadě jiných zaměstnání, pokud by to byl tak nepřekonatelný problém chodit tam obutá, holt by ses měla smířit s tím,že to není obor pro Tebe..

janicka*

V nemocnici na praxi se musí nosit nazouváky s takovou přaskou, což považuju za pochopitelný, to jsem sem už psala. Co mi ale hlava nebere jsou příspěvky k tomuto tématu, kde lidi píší o předpisech a bezpečnosti. Každá základka je stejná, učí se tam číst, psát, počítat:) , ale někde se musí přezouvat a kdo nemá přezůvky, chodí v ponožkách, na jiný dostane možná navíc poznánku, na další se přezouvá jen někdo a někdo ne, takže ti v ponožkách vytírají špínu těch, co tam chodí v botech a nikomu to nevadí. Pravidla jsou zcela nelogický, každej si je stanovuje jinak. Co je v jedný budově nebezpečný, je v jiný budově bezpečný:) Když jsem se zeptala učitelky, co měla dozor na tom obědě, proč jsou starší děcka ve venkovních botách, zatímco malý děti mezi nimi cupitají v ponožkách, tak mě vůbec nepochopila. Jen mi řekla, že pro mě samozřejmě neplatí, že se musím přezouvat a abych dál nechodila v ponožkách, když přezůvky nemám a obula se:)

Jak to tak procitam, jsem rad ze jsme se na stredni nemuseli prezouvat.
Jen obcas jsme si na kanady vzali navleky.

liska*

Lego, a to dobrovolně celý den v kanadách? To je na smrad a plísně, jak dělané.

U armady si nevybiras:)
Ale vetsinou jsme meli polobotky.

doplněno 07.07.17 21:29:

deny: proc by se nohy (ponozky) nemohli takhle zamazat z chodby kde se chodi v backorach? Klidne bych tomu veril.

deny*

Tak jednak se ve škole pravidelně uklízí a jednak se musí přezouvat právě proto, aby se tam takový nepořádek nenanesl. Taky jsem párkrát musela chodit v ponožkách, když jsem zapomněla bačkory a ani zdaleka ty ponožky nevypadaly takhle, minimálně si to teda nepamatuji. Kantoři se samozřejmě do bačkor přezouvat nemuseli, ale těch pár desítek lidí zase takový nepořádek neudělá.

kamena

Ty ponožky se během vyučování opravdu dost zašpiní. Na základku jsem chodil do školy, která byla moderní, všude bylo lino, tam se ty ponožky moc nezašpinily. Na střední jsem ale chodil do staré budovy, kde bylo lino jen v některých třídách, ve zbytku byly staré parkety, schody byly kamenné a na chodbách byly kachličky. Když jsem zapomněl papuče a měl jsem náhodou bílý ponožky, byly po pár metrech úplně K.O. a to nepočítám, když jsme měli vyučování v odborných učebnách v suterénu. To byly vespod po dvou hodinách úplně černý. Proto učitelé ty děcka do těch ponožek také posílají. Je to forma trestu. Mohli by psát poznámky, jenže to by asi nedělali nic jinýho. Takhle nemá přezůvky, takže vytírá školu ponožkami a doma si je ještě za trest vypere. To by jaksi nefungovalo, kdyby ty ponožky zůstaly i po vyučování čistý*haha* Když je někdo nenosí vůbec, řeší to holt každej den. Jeho problém. Myslím si, že jde o naprostou prkotinu.

liska*
hodnocení

0x

Můžeš, ale počítej s tím že pro většinu spolužáků i učitelů budeš za podivínku nebo špindíru. Pro prvňáčky vzorem nepořádnosti. Kdybych měla školu / ZŠ, SŠ/, tak by takováhle demokracie musela zůstat za dveřmi budovy. Mít přezutí by byla prostě povinnost. Hygiena, estetika, úcta k druhým. Proč by se měli dívat na něco takového. Bosa klidně doma. Venku je to zdravé, ale ve škole bych to nedovolila.

janicka*
V řadě zemí je bosé chození v ponožkách na základce i na gymnáziu naprosto normální. Bosi jsou i někteří učitelé.

ghb.cz/...

Chcete mi vážně tvrdit, že být bosa na gymnáziu ve Finsku je vrchol nevkusu, projevem neúcty k druhým a méně hygienické, než je tomu na střední u nás? Nebo mi chcete tvrdit, že finští studenti mají „jiné nohy“, jiný imunitní systém, ….bla..bla..bla, když mohou chodit bosí po tvrdých podlahách, zatímco pro české studenty je to nezdravé?
Můžu po škole chodit v ponožkách? #6
Můžu po škole chodit v ponožkách? #7

Janičko, řekni, proč ses tedy ptala, když to tak všechno víš? Proč tehle tvůj dotaz, kfyž máš svoji pravdu? A navíc, umíš si tu pravdu obhájit. Protože se nudíš nebo proto, že chceš provokovat? Nebo proto, že tvoje maminka má práci s neuvěřitelně špinavými ponožkami? A také doufám, že se nikdy nebudeš čílit, že učitelé chodí v botách, když máš vzor na fotce.*zmateny*

Navíc, myslím si, že na těch fotkách jsou české děti, které na návštěvě cizí školy, chodí v ponožkách. Nevzaly si přezůvky. Domácí že se přezouvají.

kamena
Podíval jsem se na ten odkaz, je zajímavý, že jsou země, kde studenti nenosí do školy přezůvky a chodí ve škole v ponožkách. Na internetu je takových fotek víc, každý se může podívat. Nemám důvod nevěřit, že to nejsou tamní studenti. Jenže u nás to obvyklé není. Najde se pár studentů, kteří chodí bosi trvale, i u nás na střední to tak bylo, ale většina jich jde v ponožkách, jen když zapomene, protože musí. Učitelé je do ponožek prostě pošlou. Proto se na to asi ptá.
janicka*
Z Vaší odpovědi je jasné, že jste se na ten web pořádně nepodívala. Provokovat rozhodně nechci, neberu to jako výstřelek, jak se mně snaží tady řada lidí podsouvat. Jen prostě ráda chodím bosa a boty nebo papuče vnímám jako cizorodý prvek a jejich nošení se vyhýbám. A byla bych ráda, kdyby to tak zůstalo. Do té úvodní schůzky mě nenapadlo, že by tohle mohl být problém. Otázky zůstávají stejný jen bych dodala: Myslíte si, že na střední budu muset na nohách přezůvky? Můžou mně to nařídit? I KDYŽ JSOU STŘEDNÍ, KDE SE V PONOŽKÁCH CHODÍ BEŽNĚ? MOHLA BYCH TÍM ARGUMENTOVAT? Mohla bych říct, že jako ty přezůvky mám na sobě ponožky? Naši o tom, že chodím ve škole ponožkách vědí. Důležitý jsou pro ně známky a ty mám dobrý. Neflákám se a nechodím po každým vyučování si fouknout a dát kafé do kavárny jako některý holky od nás. A nejsem taky žádná barbína, ale normální holka.
72mona3*

Já to řeknu asi takhle: je jedno, co si myslíme my. Škola si určuje podmínky.

Pokud je vyžadováno přezutí, myslí se tím, že se po škole nesmí chodit v botách venkovních. Víc bych to neřešila, dokud nebudete konfrontována tam. M.

Myslíte si, že na střední budu muset na nohách přezůvky? Můžou mně to nařídit?
Skoro bych řekla, že ano - například z bezpečnostních a hygienických důvodů. Ale i kdyby k tomu žádný důvod nebyl, pravidla nastavuje škola.

Když budete mít v zaměstnání dress code požadující chodit do práce v sukni, zřejmě také její nenošení nevyargumentujete tím, že jsou pracoviště, kde se chodí běžně v kalhotech.

kamena
Je to prkotina. Podle mě to nikdo řešit nebude, pokud bys bosa nešla třeba na praxi. Přezutá defacto jsi a to je pro ně hlavní. I kdyby: Školník tě nemá jak donutit. Přezůvky ti nevyčaruje a na návleky, řekneš, že nemáš peníze. Ale úplně bosky bych na tvém místě nechodil, to by bilo do očí. Vzal bych si alespoň ty ponožky.

Kameno-Janičko, je vidět, že jsi ještě opravdu dítě. Jako dítě stále uvažuješ. Jako dítě ani nemáš snahu stávat se dospělou, zodpovědnou. Možná, že si na ni jen hraješ. *hej* . . . .třeba na praxi?" Jakože budeš kolem pacientů na lůžkách, po podlaze, kde někdo učurnul, něco rozlil, vytrousil bakterie, viry, spóry plísní na nohách, budeš běhat v ponožkách, kde to všechno přineseš domů. "Nevadí, nevadí, maminka to vypere." *alene* A to jako vážně?

Že ty ani nečteš to, co ti píšeme?! Že ty sis ani nerozklikla odkazy, které ti lidé dali?! *zed* A jen si meleš svou. Máš pravdu. Je to tvá volba, tvůj život. Dostaneš to, co zasloužíš.

My měli na průmce školnici cca 150 kg. a to by si někdo mohl zkusit se nepřezout! Přerazila by o něj koště a bylo jedno jestli to byl prvák nebo ,,čtvrťák,,i na učitele se dívala zle a opravdu se i někteří učitelé přezouvali také. :--)) Jóó to byly časy!

vernon
hodnocení

0x
Čuně studuje zdrávku... No nazdar bazar...

ovczaak*
hodnocení

0x

souhlas s ladipraha,škola má určitě důvod,aby žáci byli obuti a to v něčem jiném,než přišli zvenku. tak mne napadlo,ty nohy vypadají,jako by jste venku šla boso,v ponožkách,před školou se obujete a v šatně vyzujete? to má logiku *smich*

jen tak ze srandy jsem jednu fotku protlačil googlem,jestli není stažená. nic nenašel,ale vizuálně podobných hodně. slabší povahy nerozklikávat*smich* - google.com/...

deny*

To jsem si taky říkala, že takhle špinavé ponožky nemůžou být z chození ve škole, kde chodí všichni v bačkorách. Každopádně je to nechutné.

Ne, musím mít na nohách přezůvky.

bosistudenti.blog.cz/...

jedny ponožky od úterý do pátku a ještě v tom chodit bos(a) podle fotek evidentně nejenom ve škole, ale i po venku... fujtajbl. jako mám doma holku, která chodí nejraději bosa, jakože úplně bosa. její nohy, její problém, neřeším to. pohovor jsme měli akorát ve chvíli, kdy bosa lezla lezla do uzavřených bot a to pak bylo smradu, že by jeden chcíp, takže jsme řešili vhodnou péči o nohy i boty a musím zaťukat, už dobrý. ale chodit mi takhle v ponožkách a ještě k tomu v bílých, tak ji snad zabím. to není o světonázoru, že nejlíp je noze bosé, to jsou jenom schválnosti, frajeřina a ničení věcí :-/

jinak jedna doktorka od nás nosí barefootky a strašně si je pochvaluje, že jí v nich vůbec nebolí nohy, ony mají nějak imitovat chůzi naboso či co. nosí prstové boty, to já si vůbec neumím představit, nemám ráda ani prstové ponožky, ale třeba by to bylo pro zakladatelku řešením, pokud ji nejde jenom o potřebu porušovat pravidla?

Můžu po škole chodit v ponožkách? #8

hodnocení

0x

Já furtt koukám, co to tady je o těch ponožkách, ani jsem nečetla snaživé odpovědi ostatních, ale za selský rozum se přimlouvám, že ve veřejné budově v ponožkách může chodit jen blb, takže mě klidně smažte, ale je to fakt, který v dnešní užvaněné společnosti, kde se blábolí o ničem, neobstojí. Milý tazateli - nebo tazatelko - přestaň vymýšlet kraviny a vezmi si boty! A když tady mažete úplně nevinné příspěvky, tak takové, když někdo vymýšlí blbosti, jenom aby byl důležitý, tak takové otázky rovnou zrušte!

Můžu po škole chodit v ponožkách? #9

culdabulda1*
hodnocení

0x

existují i takové ťapky, které se nosí i vypadají jako ponožky. Pokud byste mocí -mermo nevyhledávala konflikty, třeba byste si takové přezouvací ponožky mohla pořídit, ne? Na trhu je dnes spousta možností ...

doplněno 15.07.17 19:26:

jadi.cz/...

Myslím, že slečnu nezajímají ani tak "nějaký ťapky" jako způsob, jak dosáhnout svého.

janicka*
Děkuji za radu. Podobné ponožky do balerin jsem nosila vloni. Ale obyčejné, ne tak barevně výrazné. Koupila mi je kamarádka. Nebyly špatné, ale pak jsem se vrátila k běžným nízkým ponožkám, když mám tenisky nebo silonovým ponožkám, když jdu v balerinách. Nerada bych na sebe poutala pozornost, tyhle ponožky vypadají skoro jako balerínky, to by nemuseli hned nadávat. Děkuji za pomoc.
vivantis.cz/...
realist
Jano, jako odpověď na Vaši otázku a reakci na drtivé většiny přispěvatelů si vypůjčím hojně užívaný citát v době socialismu od Jana Wericha: „Nemysli. Když myslíš, tak nemluv. Když mluvíš, tak nepiš. Když píšeš, tak nepodepiš. Když podepíšeš, tak se nediv.“ Dnes to platí dvojnásob. Stačí se podívat na zdejší odpovědi. Jistěže nedává logiku, aby se v jedné budově starší studenti přezouvali, ale jak Vás mohlo proboha napadnout tohle říkat učitelce. Uvědomte, že jsme v České republice. Jistěže je nesmysl, aby se škola od školy lišily v tom jestli se tam musí prezouvat nebo ne, i když si to asi ředitel může podle zákona stanovit jak chce. Ale principiálně to nesmysl je. To, že se v zahraničí se může chodit normálně v ponožkách, mě ani nepřekvapuje. V tomhle státě vítězí ten, kdo nevyčnívá a co nejlépe zapadne mezi ostatní a to pokud možno ve všem. Učitelka nebo pacienti až budete makat ve špitále ocení raději sestru, která bude blbá jak troky, než myslící bytost, která se bude vzhledem odlišovat. Ale on Vás život naučí.
culdabulda1*

janicka-

no vidíte - taky hezký - možná si takové na doma taky koupím, zatím nosím ponožky, ale blbě se mi nazouvají, pokud potřebuju rychle. .

krteke
hodnocení

0x

"Už je mi 15 a nesnáším, když jdeme s našima třeba na návštěvu a někdo mi vnucuje pantofle. Doma taky chodím bosa a v létě často i venku. "

Jistě to budete brát jako "nadávání", ale vidím zde problém s dodržováním řádů a podřízením se tam kde jsem ten co se musí podřídit. Je vám TEPRVE 15. A i kdyby vám bylo 18 a více tak budete muset respektovat co říká školní řád a nebo co si přeje osoba u které jste na návštěvě - není to váš domov kde byste si mohla určovat pravidla vy. Ale chápu to...dneska je trend , že já já já mohu všechno. Když to dovedu do absurdna tak pak to dopadá jak dívky při nehodě u Obrnic.

hodnocení

0x

K Janičce - prudičce se ani nehodlámpřímo vyjadřovat. Jestli jde opravdu na zdrávku, tak tam jí ty machrovinky vyženou z hlavy raz dva a možná brzy vyženou celou zpovykanou Janičku. Ale co mě napadlo při pohledu na "bosé fotky" z tělocvičny je, že do spousty tělocvičen se nesmí v botách, ale pokud se tam přišli fotit a neměli přezůvky, tak se prostě zout museli. A bystrá Janička odvodila, že ve Finsku chodí ve školách bosí. Inu, inu, typla bych to na dívku s přebujelým sebevědomím, která bude dost trpět.

janys79
hodnocení

0x

Klidně můžeš, proč ne? Stejně tak můžeš jíst všechny houby. :D

enias*
hodnocení

0x

Čistota nohou opravdu užasná. Pokud je ve školním řádu napsáno, že žák se má přezout, tak se má přezout a ne vyzout. A to by se mělo dodržet. Možná nenosíš boty doma nebo venku, ale ve škole se musí dodržovat pravidla a ponožky jako přezůvky bych to asi já nebrala.

hodnocení

0x

Janičko, zdrávka není pro Tebe dobrý obor. S takovými špinavými "fajfkami" bys měla jít na popelářku. Na zdrávce hrozí infekce a takvýhle nečistý čuník ji roznese raz dva. Kontrolní dotaz: Myješ si občas ty nohy? Vzhledem k absenci bot bych doporučovala odmočit déle v teplé vodě s mýdlem a odrhnout kartáčkem. Pokud budeš nosit bačkory či pantofle jako ostatní normální lidé, stačí běžná koupel.

Někde je připomínka, že sis přezůvky "zapomněla vzít". Nevím, co je to za hloupost, ty pantofle jsem si do školy donesla 1. září a odnesla domů 30. června. Nechápu, že bych je měla denně odnášet a přinášet - nebo na zdrávce nejsou snad šatny, kde si pantofle můžeš nechat pod lavičkou?

Prší, je ošklivě, mládí se nudí a vymýšlí ptákoviny. To je jedna možnost.

Pokud je to pravda a ty nohy nahoře jsou Tvoje, jsi opravdu pěkná šulka ušmudlaná, nabalíš na nohy kde co, třeba i plivanec, na záchodě třeba i moč...no, jako budoucí sestřička jsi tedy opravdu "kousek". Od Tebe bych si tak dala maximálně klystýr, ale jídlo bys mi přinést nesměla. Myslím, že sis nevybrala dobrou práci, vzhledem k Tvé nečistotě. Popřemýšlej o tom.*bzum*Jaga.

culdabulda1*
hodnocení

0x

- jak tak na ty obrázky koukám - vsadím se, že je sem tazatelka dala schválně a teď se tetelí nadšením, jak se "rádci" pohoršují !

hodnocení

0x

Janička se nudila a teď už úplně zapomněla, že nějaká poradte.cz existuje. A my máme o čem přemýšlet. *smich* *haha*

Možná Janička potkala prázdninovou lásku - a nožičky už si umývá ;)

pav*
hodnocení

0x

Moje postřehy: Základní a střední škola-nařízené přezutí, ale kdo si přezutí zapomněli museli chodit v ponožkách, semtam si někteří zvolili úplně naboso, když si je nechtěli umazat.Koneckonců, co měli dělat, v botách z venku do prostorů škol je nepustili.Jinak na řadě vysokých škol se ani nepřezouvá, tam se nosí špína z venku a nikdo to neřeší.Co tu čtu, tak tu někteří nesmyslně řeší bakterie z nohou na podlaze, které nikoho nemůžou nijak racionálně ohrozit, plísně se přenáší z nohou na nohy a to zejména ve vlhkých prostorách jako sauny, kryté bazény apod.V tělocvičnách, kde se trénuje například gymnastika či bojové sporty, bývají všichni bosí a nikdo to neřeší.Ale, co se týká zdrávky nebo něčeho podobného, kde jde v určitých např.sterilních prostorách o hygienu nebo bezpečnost, tam přezutí někde vyžadované nejspíš bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]