Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah čtverce

Od: pavel6666* odpovědí: 17 změna:

Prosím poraďte jak vypočítat obsah zeleného a červeného čtverce.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pro samé srandičky pánové neodpověděli na podstatu otázky...

u zeleného asi takto: stranua vynásobíšstranou a

u červeného je to podstatně složitější! dobře si to zapamatuj: stranaa krát stranaa

Pozor, nesmíš poplést strany! Jo a barvoslepí to počítají Brailovým písmem...

hop®
hodnocení

1x

...nooo, a co, asi nevyšel ten obrázek... :)

cyril*

Který? Ten vpravo nebo nalevo?

hop®

Ten nahoře! *cert*

*haha*

hodnocení

1x

Teď, když jsi doplnil ten obrázek, je to o něčem jiném jak o srandě. Omlouvám se.

Nějaká řešení ti navrhli kolegové, kteří vědí vzorečky a postup. Já, co se občas potýkám se ztrátou paměti, však jsem ze školy už nějaký ten pátek, vzpomínám na jednoho dobrého učitele, který tvrdil, že to nemusíme vědět nazpaměť, ale musíme vědět, kde to najít.

A já tyto věci hledám pomocí jedné aplikace, kterou mám v mobilu. Jmenuje se Matikář, a velmi pěkně si o něm počteš po vygůglování, a já ti navrhuji např. wormsfans.wu.cz/... tato aplikace počítá parametry planimetrických útvarů v rovině i v prostoru. teda 2D i 3D. Aplikace je hezky graficky propracovaná a umí spoustu operací...

takže si ji stáhni do mobilu ve formátu .jar, když ji otevřeš, najdeš si čtverec, a tam můžeš zadat: buď a - teda stranu, vložíš hodnotu a hned se dozvíš i obsah, obvod, uhlopříčku, poloměr opsané kružnice i vepsané kružnice. Když znáš jenom r, vlož jeho hodnotu. Je jedno, jakou veličinu zadáš, aplikace ti vypočítá zbytek. a tak je to i u jiných útvarů...

Na houby jsou nám vědomosti, které do nás natlačili v škole, když je neumíme používat...

doplněno 29.03.10 15:19:

spider a jirbar ode mne po bodíku!

doplněno 29.03.10 15:23:

i hop dostal bodík, přišel na to, že obrázek neprošel...

cyril*
hodnocení

0x

Jedině součtem odmocnin bílého a hnědého obdélníku.

pavel6666*
hodnocení

bigpig6.galerie.c/...

pardon nenačet se mi obrázek.

znám jenom poloměr r

Obsah červeného je 2 . R . R ( dvě R na druhou)

R je totiž polovina úhlopříčky červeného čtverce.

doplněno 29.03.10 14:11:

A obsah zeleného je R . R ( R na druhou)

R je současně stranou zeleného čtverce.

jirbar*

Tak to je supr těžký. Zná uhlopříčku většího čtverce takže taky zná stranu většího čtverce a když zná stranu většího čtverce tak zná uhlopříčku menšího čtverce a když zná uhlopříčku menšího čtverce tak zná stranu menšího čtverce.

UF a je hotovo. A tihle nás budou jednou živit.

repak*

Pokud se dobře pamatuji tak za nás, před nějakými 40 lety, se Pythagorova věta učila nejdéle v 6.třídě. Takže asi se to dá řešit podle ní.

cyril*

Místo vymýšlení složitých výpočtů bych byl pro co nejjednodušší řešení za použití selského rozumu.

Menší čtverec je: r x r x 2

Větší bude jednou tolik : r x r x 4

doplněno 29.03.10 19:32:

Omluva za chybu ve výpočetním středisku selského rozumu. Lépe to vypadá takto:

větší : r x r x 2

menší r x r tedy 1/2 většího:

jirbar*

Kdyby se na to pořádně podíval tak by zjistil že strana malého čtverce je stejná jako "R", ale proč x 2 to opravdu nevím. A protože strana většího čtverce je odmocnine ze dvou x strana menšího čtverce tak skutečně plocha většího čtverce je 2x větší než menšího, ale proč x4 taky nevím.

Navíc výraz jednou tolik je termín pipin z televize Nova.

Totiž jednou tolik je pořád to samé.

cyril*

Doufám, že pipiny snad pochopily a pro ostatní to bude 2x tolik. *smich*

Lepší je "ještě jednou tolik".

Souhlasím; včetně toho "proč x 2 to opravdu nevím"

hodnocení

0x

Zkusím ten obrázek hiódit přímo sem.

doplněno 30.03.10 12:38:

A je tam; nevím proč se předfím nenačetl.

Jsou věci mezi nebenm a zemí...

Obsah čtverce

petit*
hodnocení

0x

Já bych to vypočítala pomocí goniometrických funkcí, ale asi to je zbytečbě moc složitý xD ... ale můžeš to zkusit schválně jestli ti vyjde stejnej výsledek podle fcí a podle předešlejch rad ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]