Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je rajda?

Od: kubi odpovědí: 16 změna:

Ahoj,
na yt jsem slyšel písničku, že ho najdou s RAJDOU... co znamená rajda? Hádám, že to nebude prostitutka... nebo ano?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Rajda, potažmo coura, poběhlice a další se od prostitutky liší v jedné podstatné skutečnosti: Prostitutka (kurva) prakticky vždy poskytuje sexuální služby za úplatu, rajda většinou pro vlastní potěšení i potěšení druhých, ale prakticky vždy zdarma.

hodnocení

1x

Ano, jde o nelichotivý, hrubý výraz pro prostitutku.

doplněno 19.05.17 11:14:

potvrzení např. zde lidovyslovnik.cz/...

tondac*
hodnocení

1x

Coura, poběhlice, běhna, děvka, kurva ... prostě dívka či žena pochybné pověsti, která obšťastní každého druhého, buď protože to má ráda nebo protože ji z toho plyne nějaká výhoda. Nepožaduje za to přímou úhradu ...

figurek*
hodnocení

1x

ženština nevalných mravů a nevalných kvalit. Něco jako štětka.

albatros498022*
hodnocení

1x

správná a nelakomá žena co se mužů týká, do chovu ovšem vhodná není

prazskejpepik*
hodnocení

1x

nebo rajská omáčka :)

Fakt jo. Slysim poprve , ze by to byla rajska omacka xD
prazskejpepik*

tak to záleží na tom, kolik jsi viděl vycházet sluncí. já hodně :-D

Slunce až na opilecké výjimky vídám vycházet jedno :) ale výraz rajda jsem v souvislosti s rajskou taky slyšel.
tondac*

Ač jsem to jedno slunce neviděl vyjít tolikrát, tak rajdu jako rajskou už jsem slyšel taky.

Ale každý večer mimo město při pohledu na jasnou oblohu můžu vidět miliony vycházejících sluncí. :)

cl

Rajda je opravdu rajská omáčka - a když si tuto báječnou písničku od ještě báječnější skupiny Wohnout najdete, z klipu zjistíte, že i oni tím zajisté myslí omáčku v které se koupou starší dámy z důvodu omlazujícího účinku.

hodnocení

0x

Štětka, kurva, ludra, špína, coura, flundra, rozhoďnožka, ťapina = RAJDA.

hodnocení

0x

Myslím že je to z němčiny odvozeno od slova reise - cesta ...cestovat...čili šlapat chodník.

Citace z Rejzkova Českého etymologického slovníku:

-----------

Vidím, že jsem to podtrhla špatně - měla jsem zdůraznit i to rajtovat a rajcovat, protože je tam zjevná vzájemná kontaminace.

Co je rajda?

karli
hodnocení

0x

Rajda je české příjmení: kdejsme.cz/...

mp*
hodnocení

0x

Je to tak, ale rajda je spíše mírnější variantou na lehkou ženu. Spíše se tak ráda ukazuje a rajzuje. Určitě ale nepohrdne si přivydělat nejstarším řemeslem žen (to je placené potěšení muže), ale podle mě to nemá jako cíl. Jinak v kuchařském slangu je to na sto pro výraz pro rajskou omáčku. Jak je někdy čeština pěkná (ale ten těžký pravopis).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma flundra

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]